USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Her gece yatmadan önce kabak çekirdeği yerseniz...

Zengin lif kaynağı olan kabak çekirdeğini uykudan önce tüketmenin gece boyunca ortaya çıkaracağı faydaları biliyor muydunuz... İşte sıralıyoruz.

Her gece yatmadan önce kabak çekirdeği yerseniz...
03-12-2022 11:37
03-12-2022 11:41
GAZİANTEP
Google News

Balkabağının içinden çıkan çekirdekleri, nefis bir atıştırmalık olmakla birlikte vitamin deposudur.

Ayçiçeği çekirdeği gibi kavuralarak tüketebilinen kabak çekirdeği, prostattan kalbe, ruh sağlığından beyne kadar inanılmaz faydalar sağlıyor. Lif içeriği sayesinde sindirim sistemi dostu olan kabak çekirdeği, her gün düzenli olarak tüketilmelidir.

Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin fonksiyonlarını artırır. Uyku süreniz boyunca sinir ve sindirim sisteminizi desteklemeye yardımcı olur, vücudu toksinlerden arındırmayı sağlar. Gece yatmadan tüketilen bir avuç kabak çekirdeği içerdiği yatıştırıcılar sayesinde rahat bir uykuya yardımcı olur.

Kabak çekirdeğinin antikanser özellikleri vardır. Laboratuvar çalışmalarına göre meme ve prostat kanseri hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Ancak bunun için daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır. Doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Kabak çekirdeği antioksidan, magnezyum ve çinko açısından zengin bir besindir. Bunların tümü kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği yağının tansiyonu ve kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir. İçeriğinde nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur.
Uykuyu iyileştirir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız yatmadan önce kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. İyi bir magnezyum kaynağı olmasından dolayı uyku döngünüzü düzenlemeye yardımcı olur.

Parazitlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilecek tetrasiklik triterpenler içerdiği için tenya ya da bağırsak kurdu gibi parazitlerin tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kabak çekirdeği solucanları felç edebilen ve bağırsak duvarlarında saklanmalarını zorlaştıran kukurbitin içerir.


Mesane sağlığına fayda sağlamaktadır. Ek olarak menopoz öncesi kadınların da sağlığını koruduğu ortaya çıkmıştır. Üriner bozuklukları tedavi etme potansiyeline sahiptir. Ancak bu bulguların işe yaradığını tespit etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Kemik oluşumu için önemli bir besindir. Daha yüksek bir kemik yoğunluğu oluşmasını sağlar. Bununla beraber kemik sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır.

İyi bir çinko kaynağıdır. Düşük çinko seviyeleri çoklu hormonların dolaşımdaki seviyelerini değiştirir. Doğuma katkıda bulunabilir. Bununla birlikte rahim enfeksiyonlarından koru

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?