USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HDP'nin Yeşil Sol'undan büyük sahtekarlık! Habersizce aday yapmışlar

PKK’nın yeni siyasi uzantısı Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 2. bölge 4. sıradan aday gösterdiği Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, aday olmadığını ve isminin bilgisi dışında listeye eklendiğini açıkladı.

HDP'nin Yeşil Sol'undan büyük sahtekarlık! Habersizce aday yapmışlar
12-04-2023 12:08
Google News

HABER7

Kapatma davasının sürdüğü HDP’nin yerine kurulan Yeşil Sol Parti’nin milletvekilliği aday listesinden sahtekarlık çıktı. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı Yeşil Sol Parti’nin 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği aday listesinde ismine yer verilen Onur Hamzaoğlu’nın haberi olmaksızın aday yapıldığı belirlendi.

HDP/YSP’nin İstanbul 2. bölge 4. sıradan aday gösterdiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, herhangi bir adaylık başvurusunun olmadığını ve YSP listesine bilgisi olmaksızın eklendiğini söyledi. Hamzaoğlu, “Herhangi bir şekilde haberim/bilgim olmadan Yeşil Sol Parti listesinden YSK'ye adaylık başvurum yapılmıştır. Ancak, aday değilim” dedi.

HABERİM/BİLGİM YOK

Bianet sitesine yazılı açıklama yapan Hamzaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Kamuoyu;

9 Nisan Pazar günü, hemen hepinizle aynı saatlerde Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı gösterildiğimi öğrendim. Oysa HDP yetkilisi bir arkadaşımın Mart ayında telefonla arayarak, 'Sizin adınızı, milletvekili aday listesi belirlemelerinde görüşebilmek için izin istiyoruz' talebiyle başlayan konuşmamızı, 'Adaylık kararımı Partinin çalışması tamamlandıktan sonra yapacağımız ikinci bir görüşmede netleştireceğimiz' kararını vererek tamamlamıştık.

Çalışmalar devam ederken, seçim heyetinin içinden başka bir Parti yetkilisi arkadaşım 'adaylık başvuru belgelerini' şimdiden hazırlamamın, çalışmalar uzun sürebileceği için eğer adaylık kararı verilirse, herhangi bir telaş olmaması gerekçesiyle uygun olacağını paylaştı. Gerekli belgeleri yetkili arkadaşımızla yapacağım ikinci telefon görüşmesine kadar 'emanette' kalması, kullanılmaması koşuluyla kendisine teslim ettim.”

Hamzaoğlu, açıklamasının devamında tuhaf şekilde LGBT’li eşcinsellere de değinerek şunları söyledi:

“Bununla birlikte, ikinci bir görüşme gerçekleşmemiş olmasına karşın, aday adaylığı başvurusu yaptığım kabulüyle ancak, herhangi bir şekilde haberim/bilgim olmadan Yeşil Sol Parti listesinden YSK'ye adaylık başvurum yapılmıştır. Ancak, aday değilim. Bugünlerde oldukça ağır tarihsel ve toplumsal koşullardan geçiyoruz. Türkiye halkları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları, LGBTİ+'ları başta olmak üzere, hepimiz adına, kol kola, omuz omuza hayatın tüm alanlarında yapılması gereken yığınla işimiz varken, sizleri böylesi bir konuda meşgul etmek zorunda kaldığım için üzüntülerimi paylaşıyorum.

Başta Kürt sorunu olmak üzere, tüm kimlik sorunlarını demokratik yöntemlerle çözüme kavuşturduğumuz, hep birlikte sınıf mücadelesini büyüttüğümüz günlerin özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti çatısı altında girme kararı almıştı.


ADAYLARI KANDİL BELİRLİYOR

Milletvekili aday listelerinin parti yönetimi tarafından değil, Kandil’de belirlendiği ortaya çıkan HDP’nin kurmayları, İmralı adasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşmede itirafta bulunmuşlardı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kitaplaştırdığı ‘İmralı Notları’ndaki HDP-Öcalan diyalogları şu şekilde:

İDRİS BALUKEN: Bizden kaynaklı yanlışlar vardı. Bazı yerlerde yerelden aday gösterilmemesi oy kaybettirdi.

ABDULLAH ÖCALAN: Kim belirledi bunları?

BALUKEN: Seçim komisyonunun çalışmalarıyla belirlendi.

ÖCALAN: Kimdir bu seçim komisyonundakiler? Bunlar Kandil tarafından mı belirlendi, yoksa siz mi belirlediniz?

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: Kandil belirledi.

ÖCALAN: Tamamıyla mı onlar belirledi? Parti meclisinde belirlenmedi mi bu komisyon?

PERVİN BULDAN: Hayır. Parti meclisinde ya da MYK'da belirlenmedi.

ÖCALAN: Tamamıyla mı onlar belirledi? Parti meclisinde belirlenmedi mi bu komisyon?

PERVİN BULDAN: Hayır. Parti meclisinde ya da MYK'da belirlenmedi.

HDP’nin terör gerçeği bölücü kitaptan çıktı… ‘Adaylarımızın hepsini Kandil belirliyor!’HDP’nin terör gerçeği bölücü kitaptan çıktı… ‘Adaylarımızın hepsini Kandil belirliyor!’

KANDİL'DEN İZİNSİZ SELAM BİLE İLETEMİYORLAR

Teröristbaşı Öcalan’ın kitaplaştırdığı İmralı Notları’nın 8 Şubat 2014 tarihine ilişkin bölümünde ise, günümüzde HDP lideri olan Pervin Buldan’ın, Öcalan’la gerçekleştirdiği diyaloga yer veriliyor. HDP’li Buldan’ın kayınpederinin Öcalan’a selam söylediğini ancak Buldan’ın bu selamı iletmek için Kandil’den onay aldığını söylediği, kitaptaki satırlar arasında.

Kitabın o bölümündeki diyaloglar şöyle:

PERVİN BULDAN: Başkanım, son olarak birkaç kez Necdet Buldan (kayınbiraderi) size özel selam gönderdi. Ama ben Kandil’deki arkadaşların bilgisi dışında bunu size söylemedim. Son Kandil gidişimizde bu durumu da Heval Cuma’yla (Cemil Bayık) görüştüm. O da "bu sefer söyleyebilirsiniz, hatta bizim de selamımızı söyleyin, buraya gelsin görüşelim" dediler.

ÖCALAN: Evet, o neden öyle yaptı? Sorunu neydi? Bana karşı çok saygılıydı.”

Bölücü kitaptan bir ifşaat daha: HDP’li Buldan Kandil’den izinsiz selam bile söyleyememiş!Bölücü kitaptan bir ifşaat daha: HDP’li Buldan Kandil’den izinsiz selam bile söyleyememiş!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?