USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hasar tespit çalışmaları başlatıldı

Gaziantep’te sokak düğünündeki terör saldırısının ardından hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

Hasar tespit çalışmaları başlatıldı
21-08-2016 12:26
Google News
Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’ndeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Olayın gerçekleştiği sokak ve çevresinde incelemelerini titizlikle yürüten polis ekipleri, hasar oluşan yapı ve araçlarla ilgili vatandaşlarla görüşüp notlar aldı.

Vatandaşlardan Sabri Cengiz, maddi kayıpla çok ilgilenmediklerini belirterek, buna rağmen kendilerine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Evin, garaj ve otomobilinde yaklaşık 3 bin liralık hasar oluştuğunu anlatan Cengiz, "Polisler içeri girip hasar tespiti yaptı. İfademize başvurdular biz de yaşadığımız zararı anlattık, sağ olsunlar bize yardımcı olmaya çalıştılar, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Yakup Yoğun ise evlerinin patlamadan çok etkilendiğini, bu nedenle içeri giremediklerini ifade etti.

Teröre ve teröristlere tepki gösteren Yoğun, "Evimizdeki tüm camlar kırıldı, adeta harabeye döndü. Artık bu terör olaylarının sona ermesini istiyoruz. Polisler gelip inceleme yaptılar. Bize sorular sorup hasarımızın giderilmesine ilişkin çalışma yapılacağını ilettiler." şeklinde konuştu.

Gaziantep’teki terör saldırısıSokak düğününe düzenlenen terör saldırısının ardından Kızılay ekibi, olay yerinde ve yaralıların en yoğun bulunduğu Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesinde bekleyen hasta yakınlarına yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Gaziantep’te düğüne düzenlenen terör saldırısının ardından Kızılay ekibi, olay yerindeki ve hastanede tedavi gören yaralı yakınlarına yiyecek ve içecek ikramı yaptı.

Alınan bilgiye göre, Türk Kızılay ekibi, kent merkezindeki terör saldırısının ardından olayın yaşandığı Akdere Mahallesi’ndeki olay yerinde ve yaralıların yoğunlukta bulunduğu Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde mobil ekip kurdu.

20 kişiden oluşan Kızılay ekibi, burada bekleyen vatandaşlara su, çay, kahve, meyve suyu ve hazır kek ile simit ikramında bulundu. Ayrıca hastane bahçesinde Büyükşehir Belediye ekiplerince de meyve suyu ve simit dağıtıldı.

Şahinbey ilçesindeki bir sokak düğününde düzenlenen terör saldırısında 50 kişi yaşamını yitirmiş, 94 kişi yaralanmıştı.

Gaziantep’teki terör saldırısıSokak düğününde meydana gelen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin de yaralandığı terör saldırısının görgü tanıkları yaşananları anlattıTeröristlere tepki gösteren Aydın: "Bir patlama yapacaksanız cesaretle çıkın, biz Türk halkı buradayız. 7-8 yaşındaki çocuğun olduğu çocuk arabasına bomba koyarak insanları katletmek nasıl bir şey"Gaziantep’te sokak düğününde meydana gelen terör saldırısının görgü tanıkları yaşananları anlattı.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada patlama esnasında evinin damında oturarak düğünü seyrettiklerini söyledi. Çay içtikleri sırada patlamanın gerçekleştiğini anlatan Aydın, bunun üzerine alana giderek, yaralılara yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Aydın, patlamanın ardından bir aracı fark ettiğini dile getirerek, "Alana indiğimizde çok kişinin yerde hareketsiz olduğunu gördük, ağır yaralı arkadaşları özel araçlara alarak hastanelere ulaştırmaya çalıştık. O sırada yaralıları kurtarmak için uğraşırken karşıda bir aracı ve içinde iki kişiyi fark ettik. ’İkinci bir patlama olacak hazırlıklı olun’ diye ses duyduk. Bunun üzerine birçok kişinin evlerine kaçmaya başladığını gördüm çok kötü bir manzara oluştu." dedi.

Teröristlere tepki gösteren Aydın, şöyle devam etti:

"Bir patlama yapacaksanız cesaretle çıkın, biz Türk halkı buradayız. 7-8 yaşındaki çocuğun olduğu çocuk arabasına bomba koyarak insanları katletmek nasıl bir şey. Camiler, okulları patlatmak cesaret işi değil, biz günlerce sokaklara döküldük, 27 gün nöbette kaldık cesareti olan o zaman karşımıza çıkardı. Bir insanın en mutlu olacağı günde bomba patlatmak nasıl bir iştir. Bizim devletimiz güçlü, biz devletimize inanıyoruz, güveniyoruz. FETÖ’cülermiş, PKK’lılarmış, DAEŞ’lilermiş neden biz meydanlardayken çıkmadınız, devletimizin her zaman arkasındayız, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, yine darbe girişimindeki gibi kenetlenerek bunlara karşı durmalıyız."

Ahmet Sansar ise o anda yaşananların çok kötü olduğunu ve bunu hatırlamak istemediğini söyledi.

Teröristlerin en kısa sürede yakalanmasını isteyen Sansar, "Akşam 22.50 sıralarında şiddetli patlama duyduk kısa bir süre içinde olay yerine geldiğimde büyük bir dehşet yaşadım, çok kötü bir olay vardı. Şerefsizler bomba tesirli olması için ellerinden ne gelmişse demir para vesaire koymuşlar, bu şekilde bir katliam oluşturmaya çalışmışlar. Bunu yapanların en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?