USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Halıda rekor kırıyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, “Halıda rekor kırıyoruz. Tüm sanayicilerimize teşekkür ederim” dedi.

Halıda rekor kırıyoruz
02-06-2021 19:15
Google News



Kaplan, “ Mayıs ayı halı ihracatımız Türkiye geneli yüzde 110 artışla 245 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Tüm halı ihracatçılarımızı tebrik ederim” ifadelerini kullandı.


TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, salgın döneminde ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini ifade etti. Bu süreçte hijyenin ön plana çıktığını, gelinen noktada dünya piyasasında "Türk malı güvenlidir" algısının oluşturulduğunu dile getiren Kaplan, "Yaptığımız çalışmalar meyve vermeye başladı. Bu seneye çok güzel başladık, iyi yoldayız. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Mayıs ayındaki artış sektöre güzel moral oldu." dedi.
Artışın sürmesini beklediklerini belirten Kaplan, şunları kaydetti: "Bizim için esas ciddi satışların yapılacağı döneme henüz girmedik. Yılın ilk çeyreğinde milyar doları gördüğümüz bir dönemde bir aksilik yaşanmazsa sene sonunda bambaşka şeyleri konuşabiliriz. Zira bu yıl halıcıların yılı olabilir. Halen sektörde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlardan birisi de tüm dünyada var olan konteyner sorunu. Tüm olumsuzluklara rağmen bu başarılar yadsınamaz. İhracat için elini taşın altına koyan herkese çok teşekkür ederiz."
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?