USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Halfeti'nin meşhur kara gülü lokum ve kolonyaya hayat verdi

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine özgü olan Karagül ile ilgili başlatılan proje meyvelerini vermeye başladı. AR-GE çalışmaları tamamlanan projede işlenen Karagül, kolonyaya, lokuma ve dondurmaya hem koku hem de maya oldu. Genç girişimciler arasında yer alan Devrim Tutuş, yöreye özsel kara gülden elde edilen lokum, dondurma ve kolonyaya ilginin oldukça yoğun olduğuna dikkat çekti.

Halfeti'nin meşhur kara gülü lokum ve kolonyaya hayat verdi
05-01-2022 18:33
05-01-2022 18:52
GAZİANTEP
Google News

HALFETİ'YE ÖZEL ÜRÜNLER DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Doğası ve endemik bitkileriyle cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine özgü Karagül dizi ve filmlerden sonra bu kez dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2015 yılında Halfeti Kaymakamlığı tarafından başlatılanKaragül Projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında kurulan Karagül seralarında AR-GE çalışmaları sonucunda toplanan Karagüller işlenerek aroma ve maya haline getirildi. Daha sonra bu Karagül aromasından kolonya, mayadan ise lokum ve dondurma üretimi yapıldı.

HEDEF BÜYÜK SERİ ÜRETİME BAŞLANDI

Mussa Halfeti ismiyle işletme kuran genç girişimciler arasında yer alan Devrim Tutuş, kara gülün dünya genelinde özel bir çiçek türü olduğuna dikkat çekti. Halfeti ilçesinin Rumkale kadar kara gülüyle de meşhur olduğuna dikkat çeken Tutuş, "Medeniyetler diyarı güzel Halfetimizde kara gülün gıda ürünlerine dönüştürülmesi için çıktığımız yolda AR-GE çalışmaları başarılı sonuçlar verdi. Şimdi kara gülden lokum, dondurma ve kolonya üretiyoruz. Dünya genelinde ürünlerimize yönelik büyük ilgi var" diye konuştu.
Genç girişimciler tarafından başlatılan proje çerçevesinde seri üretimin devam etirilmesi ve  Karagül’ün bir dünya markası haline getirilmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?