USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili FLAŞ gelişme!

"Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş gelişme! Bakanlık açıkladı ve belli oldu.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili FLAŞ gelişme!
20-05-2021 19:47
Google News
 Tam kapanma sona erdi, normalleşme adımları atıldı. Tam kapanmanın ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Cumadan başlayarak pazartesi sabahına kadar yine tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu süreçte nereler açık, nereler kapalı olacak? Ayrıca 'yasaklar 1 Haziran'da kalkacak mı' sorusu da gündemde. İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve son gelişmeler ile ilgili tüm detaylar..."

 
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş gelişme! Bakanlık açıkladı ve belli oldu. Tam kapanma sona erdi, normalleşme adımları atıldı. Tam kapanmanın ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Cumadan başlayarak pazartesi sabahına kadar yine tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu süreçte nereler açık, nereler kapalı olacak? Ayrıca 'yasaklar 1 Haziran'da kalkacak mı' sorusu da gündemde. İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve son gelişmeler ile ilgili tüm detaylar...Niyetimiz kısıtlamaları ortadan kaldırabilecek adımları atmaktır. Amacımız ters bir rüzgarla karşı karşıya kalmamak için tüm tedbirleri ortaya koymak. Toplu taşıma problem. Gençler toplu taşımaya binmeyin. Sebep; zaten zorunlu binenler var sıkışık hale getirmeyelim. Toplu taşıma konusu yönetemediğimiz alanlardan biridir. Büyükşehirlerde belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik.'' ifadelerine yer verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz. Belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.Kabine toplantısında 1 Haziran sonrası, yani yaz aylarında hangi tedbirlerin uygulanacağı şekillenecek. Toplantıda, esnafın durumu da masaya yatırılacak. Normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin açık kalması için atılacak adımlar değerlendirilecek.

İçişleri Bakanlığı, korona virus ile mücadele kapsamında "Tam Kapanma" sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili, 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Detaylar belli oldu.

Tam kapanmanın ardından normalleşme adımları atılsa da hafta sonu yine tam gün sokağa çıkma yasağı devam edecek. Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Peki nereler açık nereler kapalı olacak? İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm merak edilenler...

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak.

Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); Hafta sonlarında 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebilecekler.

Alışveriş merkezleri (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacak.

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazar yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabilecekler.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonlarında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek. 

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı da ifade edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK? 
Sokağa çıkma yasağının biteceği tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Kademeli normalleşmenin 1 Haziran'a kadar devam edeceği aktarıldı.
Bu kapsamında vaka sayısının durumuna göre ilerleyen haftalarda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden ele alınması ön görülüyor.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?