USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gülveren, Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 95. yıl dönümünü kutladı

Gaziantep İl Emniyet Müdürümüz Erhan GÜLVEREN Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 95. yıl dönümünü kutladı.

Gülveren, Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 95. yıl dönümünü kutladı
06-02-2016 12:09
Google News
Kurtuluş Savaşımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zamanın en güçlü devletlerine karşı tüm dünyaya örnek olmuş bir bağımsızlık mücadelesidir. Kurtuluş Savaşımız ve Antep Savunması bu milletin özgürlük ve bağımsızlığını bütün değerlerin üstünde tuttuğu ve boynuna esaret zinciri vurulamayacağını tüm dünyaya ilanını ve ispatını gösterdiği tarihtir. Her aşaması kahramanlıklarla dolu bu savaş içinde Antepli cefakâr Atalarımız bağımsızlık uğruna kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden hürriyet ve namus için mücadele eden bu şehrin direnişi kamuoyunun yürekten ilgisine mazhar olarak ‘Antep’ adı destanlaşmıştır.

Antep imkânsızlıklar içerisinde mücadeleden vazgeçmeyen Aziz Şehir olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921 tarihi ve 93 sayılı kanunla “Gazi” unvanı ile şereflendirilmiştir. Böylece Antep Şehri “Gazi-Antep” adıyla anılmaya başlanmıştır. Fransızların Ankara Antlaşması sonrası 25 Aralık 1921’ de şehri boşaltmalarıyla Gaziantep iki yıl süren işgalden kurtulmuştur.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Gaziantep’e Gazi Unvanı verilişinin 95. yıl dönümünü kutlarken Vatanımız, Bayrağımız ve değerlerimiz için canla başla savaşan Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet; hayatta olan Gazilerimizin ise sağlıklı uzun ömürler geçirmesini dilerim.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?