USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GTO seçimlerine dikkat! FETÖ’nün kirli taktiği...

GTO seçimlerinde FETÖ, kirli taktiğini yine uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor. FETÖ’cü bazı işadamlarının, sektör seçimlerinde kendileri aday olmayıp, yerlerine adaylar göstererek, oda meclisine sızma hazırlığı yaptığı iddia ediliyor.

GTO seçimlerine dikkat! FETÖ’nün kirli taktiği...
09-03-2018 09:45
Google News
3 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan oda borsa ve birlik seçimleri öncesi kamuoyunda FETÖ’nün seçimlere yönelik gizlice çalışma yürüttüğü söylentileri her geçen gün artıyor. 2013 yılında yapılan seçimlerde Türkiye’deki tüm oda ve borsa ve birliklerin yüzde 60-70 oranında yönetim kademelerini ele geçirdiği ifade edilen FETÖ’nün yeni dönem içinde kirli planlar yaptığı iddia ediliyor. FETÖ’nün yeni seçimlerde deşifre olan örgüt mensupları yerine ismi açığa çıkmamış kripto üyeleri yada başka görüşe mensup iş adamlarını özellikle finans desteğiyle öne süreceği, seçimi kazandıktan sonra da yönetim kademlerinde devreye gireceği iddialar arasında.

İŞ DÜNYASI TEDİRGİN

Söz konusu iddialar düşünüldüğünde FETÖ’nün GTO’ya hangi aday ile girmek isteyeceği merak konusu.  Hal böyle iken, meslek guruplarında, meclis ve meslek komite üyelikleri için çalışma yapan ekipler de kripto FETÖ avına çıktı. Birlikte seçime girecekleri isimleri ince eleyip sık dokuma çabasında olan sanayici ve iş adamlarını kripto korkusu sardı.  Seçim kazandıktan sonra tatsız bir olayla karşılaşmak istemeyen işadamları istihbarat birimlerinin ve Gaziantep Valiliği’nin bu yöndeki çalışmalarına yoğunluk kazandırmasını bekliyor.

GTO’YA DİKKAT!

Nisan ayında Gaziantep’teki oda, borsa ve birliklerde yapılacak olan seçimler öncesi başkan adaylıkları için her geçen gün yeni bir isim ortaya atılırken, gözler aday bolluğu yaşanan GTO’ya çevrildi. Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası şu ana kadar mevcut başkanlarla devam edecek gibi görünürken, Gaziantep Ticaret Odası’nda yaklaşık 10 kişinin ismi başkan adaylığı için geçiyor.

GTO’DA KİMLER ADAY?

Aday bolluğu yaşanan GTO’da son günlerde adı başkan adaylığı için geçen 10’dan fazlaadamı çalışmalarını aralıksız olarak yürütüyor. Guruplar halinde gizli ve önemli toplantılar yapan başkan adayları arasında adı geçen, Tuncay Yıldırım, Fatih Güllüoğlu, Rıdvan Köksüzer, Gökhan Çeliktürk, Melih Meriç, Tayfun Aygın, Beyhan Külekçi, Necmettin Ay, Mahmut Yıldırım, Sıtkı Severoğlu, Ökkeş Tabur, Taner Özdurak, Erhan Özmen gibi isimlerin adı geçiyor.  Adı geçen adaylarla ilgili istihbarat birimlerinin ve Valiliğin  özel bir çalışma başlatacağı da gelen bilgiler arasında.

MECLİS ÜYESİ YÜZDE 10 ARTTI

Gaziantep Ticaret Odası’nda yaklaşık 12 bin 500 üye 3 Nisan’da sandık başına gidecek. 41 grup, muhtemelen 247 meslek komite üyesi seçilecek. Ticaret Odası’nda meclis üye sayı daha önce 91 iken, bu seçimde 103’e çıkıyor. 10 Nisan’da meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu, TOBB delegeliği seçilecek. 1054 üyesi olan Gaziantep Ticaret Borsası’nda  grup sayısı 11’den 12’ye çıkıyor. 27 olan meclis üyesi sayısı ise 3 artarak 30 olacak. Ticaret Borsası’nda komite ve meclis üyeliği seçimleri 3 Nisan’da yapılacak. Borsada mevcut başkan Ahmet Tiryakioğlu’nun yeniden aday olacağı öğrenilirken, karşısına şu ana kadar da çıkan bir rakip yok. Güneydoğu Anadolu İhracatçı birliklerinde seçimler 2 Nisan’da başlıyor. Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohum ve Mamülleri İhracatçı Birliği ve Kuru Meyve Mamülleri İhracatçı Birliği’nin seçimi 2 Nisan’da, Halı İhracatçı Birliği 11 Nisan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği’nde ise seçimler 17 Nisan’da yapılacak. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?