USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GTO seçimleri öncesi aday bolluğu yaşanıyor

Nisan ayında GTO’da yapılacak olan seçimler öncesi aday bolluğu yaşanıyor.

GTO seçimleri öncesi aday bolluğu yaşanıyor
23-03-2018 09:37
Google News
Gaziantep Ticaret Odası’nda nisan ayında yapılacak seçimler öncesi başkanlık için çok sayıda işadamı adaylığını açıkladı. PUSULA’ya konuşan adaylar önceliğin 3 Nisan’da yapılacak olan gurup seçimleri olduğunu belirttiler. Başkan adayları, “İlk hedefimiz kendi meslek gurubumuzdaki seçimlerde zaferle çıkmak. Ardından bu başarıyı oda başkanlığı ile taçlandırma düşüncesindeyiz” diyerek adaylıktaki kararlılıklarını dile getirdiler.

 

Uzun zamandır isimleri GTO başkan adaylığı için konuşulan, iş adamlarına PUSULA ulaştı. Her biri açıklamalarıyla iddialarını ortaya koyarken, hedeflerinin odayı eski ihtişamlı günlerine döndürmek olduğunu belirttiler. GTO’nun 2013 yılında yapılan seçimlerinin ardından yaşanan tatsız olaylarla gündemden düşmediğini ve etkinliği büyük ölçüde kaybettiğini dile getiren adayların odanın yeni dönemde yeni başarı hikayesi yazması için önemli projeler hayata geçireceklerini kaydettiler.

 

KİMLER ADAY

 

Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamaya hazırlanan GTO yönetim kademeleri için nisan ayında tarihi bir seçime sahne olacak. Yeni başkan ve yöneticilerin belirleneceği seçimde çok sayıda isim başkanlık için ter dökecek. Daha önce 3 defa ertelenen seçimlere başkan adayı olarak hazırlanan isimlerin başında, Necmettin Ay, Beyhan Külekçi, Tayfun Aygın, Tuncay Yıldırım, Rıdvan Köksüzer ve mevcut başkan Şevket Beyhan Hıdıroğlu geliyor. Daha önce ismi başkan adaylığı için konuşulan Gökhan Çeliktürk ise böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtti.

 

GURUBUMDA SORUN YOK

 

Geçtiğimiz aday yeniden aday olmayacağını açıkladıktan sonra, bu kararından vazgeçen ve uyeniden aday olduğunu belirten mevcut başkan Beyhan Hıdıroğlu’nun yanı sıra adaylığını resmen açıklayan Tuncay Yıldırım, “GTO’daki yapılacak olan seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına adayıyım. Gurubumdan rahat çıkacağımı düşünüyorum. Her hangi bir sorun görünmüyor. Birlikte hareket ettiğim ekiple çalışmalarımız son sürat devam ediyor” dedi.

 

GEREKENİ YAPARIZ

 

Adı GTO’da yapılan ara seçimlerde başkan adaylığı için geçen ancak son anda adaylıktan çekilen Beyhan Külekçi ise, önceliğinin kendi meslek gurubunda kazasız, belasız çıkmak olduğu belirterek, “Bizim amacımız kesinlikle koltuk, makam değil. Odamızın son 5 yılda içine düştüğü durum içimizi acıtıyor. Tek düşüncemiz odamızı eski günlerine döndürmek. Dedikodulardan, kaostan kavgadan uzak üyelerine, Gaziantep’e ve ülkemize hakkı ile hizmet etme arzusundayız. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.




KİMSENİN ETKİSİ OLMADAN

 

Adaylardan Tayfun Aygın da, yeni dönemde ‘Ben değil, biz’ anlayışını ve son dönemde büyük ölçüde zarar görüp işlevini yitiren ortak aklı anlayışını yeniden tesis etmek amacında olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Gaziantep Ticaret Odası kentimizin en önemli kurumlarından biri son 5 yıldır GTO’da yaşananlar hepimizi üzdü. Odamız bizim gözbebeğimiz. Bizde bu düşünce ile yola çıktık. Önceliğimiz gurumuzdan seçilerek mecliste yer almak. Bundan sonra ihtiyaç duyulması halinde arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek başkanlık ve yönetim için çalışabiliriz. Hiçbir siyasinin ve topluluğun etkisi altında kalmadan GTO’yu eski özlenen günlerine döndürmek için ortak a akılla hareket edeceğiz.”




ÖNCELİĞİMİZ 3 NİSAN’DAKİ SEÇİM

 

Kulislerde ismi uzun zamandır adaylık için geçen Necmettin Ay da, önceliğinin diğer adaylar gibi gurubundan çıkarak meclise girmek olduğunu belirtti. Ay, “3 Nisan’da yapılacak olan meclis ve komite seçimlerinden zaferle ayrılmamız gerekiyor. Çalışmalarımızı bu yönce yürütüyoruz. Meclise girdikten sonra başkan adaylığı için daha net konuşabiliri. Şu an için 3 Nisan’a odaklandık. 10 Nisan’daki seçimin GTO için hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.




KÖKSÜZER CENTİLMENLİKTEN YANA

 

2103 yılındaki seçimlerde başkan yardımcılığına seçilen ve daha sonra GTO’da yapılan ara seçimde başkan adayı olan Rıdvan Köksüzer de gurup seçimlerinden zaferle ayrılmanın düşüncesinde. Guruplardan seçilerek meclise girmesi halinde başkanlık düşüncesinin olduğunu ifade eden Köksüzer, “Ben inanıyorum ki GTO’daki seçimler centilmen bir ortamda gerçekleşir. Demokratik bir ortamda yapılacak olan seçimler ülkemiz ve kentimiz adına çok önemli” dedi.

 

DÜĞÜM 10 NİSAN’DA ÇÖZÜLÜYOR

 

Gaziantep Ticaret Odası’nda yapılacak olan meclis, komite ve başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. 3 Nisan’da sandık başına gidecek olan üyeler ilk önce meclis ve meslek komite üyelerini seçecek. Ardından 10 nisan’da yapılacak olan seçimlerde odayı 4 yıl süre ile yönetecek başkan ve yönetim kurulu üyeleri meclis başkanlık divanı, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegeleri belirlenecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?