USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Glukozdan Gerçek Baklavacılar da Şikayetçi

Önemli baklava üreticileri Şeker yerine glukoz şurubu kullananların olduğu doğruladılar. Sektör olarak glukoz kullanan firmalardan rahatsız olduklarını kaydeden baklavacılar. Bu kişilerin sektöre darbe vurduğunu söylediler.

Glukozdan Gerçek Baklavacılar da Şikayetçi
11-09-2015 13:54
Google News
Glukozun şeker hastalığına ve kansere neden olduğunu dile getiren baklavacılar. Baklava üreticilerinin bu yanlıştan dönmeleri gerektiğini savundular.

Fiyatı ucuz diye bazı baklavacıların kullandığı glukozlu şeker resmen kansere davetiye çıkarıyor. Orijinal Gaziantep Baklavası, sadeyağlı baklava, doğal şekerli baklava diye satılan birçok baklavanın orijinal değil glukozlu olduğu iddia ediliyor. Gaziantep’in ünlü baklava firmaları kaliteden ödün vermemek adına doğal şekeri tercih ederken, özellikle piyasaya yeni giren ve sektörden kar etmek isteyen baklavacıların glukoz kullandığı öğrenildi.


BİZİM GLUKOZLA İŞİMİZ OLMAZ



Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, “Biz; kalitemize, kullandığımız malzeme ve işçiliğe çok önem veriyoruz. Yapmış olduğumuz ürünlerin kalitesine çok dikkat ediyoruz. Tam kıvamında baklava üretiyoruz. Bizim Glukozla işimiz olmaz” dedi. Gaziantep baklavasını hem tanıtmak hem de tattırmak için önemli hedefler belirlediklerini dile getiren Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, Türkiye’nin 3 büyük baklava markasından biri olmak için çalıştıklarını vurguladı.

En lezzetli baklavanın Gaziantep sınırları içinde üretilebileceğini söyleyen Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Dışarıda aynı kıvam tutturulamaz. Çünkü Gaziantep’in havasından, suyundan ve buradaki rekabet ortamından kaynaklanıyor. Aynı malzemeyi, aynı ekibi alıp biz bile gitsek Gaziantep’in 100 kilometre dışına çıktığımızda aynı kaliteyi, aynı kalitede baklavayı üretemeyiz. Havasından çok fak ediyor.Mesela İstanbul’un havası buraya göre biraz da nemlidir. Buradaki baklavayı götürdüğünüz zaman ister istemez orada biraz yumuşama olabiliyor. Dolayısıyla Gaziantep’in havasından, suyundan ve özellikle buradaki rekabet ortamından kaynaklanıyor. 35 yıldır bu sektörün içindeyiz ve kalitemize de güveniyoruz.”


ŞEKER HASTASI YAPIYOR



Baklavanın başkenti Gaziantep’in önde gelen üreticilerinden İmam Çağdaş’ın 40 yıllık işletmecisi Burhan Çağdaş, şunları anlatıyor: “Şeker yerine glikoz şurubu kullananların olduğu söyleniyor. Glikoz şeker hastalığına neden oluyor. Glikoz şurubuyla yapılan baklava boğazda yanma hissi uyandırır. Aynı zamanda tereyağı yerine margarin yada sıvı yağı ve asit oranı yüksek tereyağı kullanmak midede yanma hissi uyandırabilir. Sert unundan yapılan baklava daha lezzetli olur. Baklava hamurunun daha ince olmasını sert buğday unu sağlıyor. Lezzetli baklava altın rengindedir. İnsanların gözünü, aklını kandırabilirsiniz fakat ağız tadını kandıramazsınız.”


NASIL ANLAŞILIR?



Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ise işin aslına ilişkin şu bilgileri veriyor: “İyi baklava ilk fiyatıyla ayırt edilebilir. Bir kilo baklavada gerçek fıstık ve sade yağ kullanılmışsa bu iki malzemenin maliyeti yaklaşık 15-16 liradır. Bu rakama diğer kalemler eklendiği zaman kilo fiyatının 30 liradan aşağı olması imkansızdır. Müşteriler iyi baklavayı tadarak da anlayabilirler. Baklavayı ağza götürürken, ilk olarak fıstık ve sade yağın kokusu hissedilmelidir. Yendikten sonra boğazda ve midede yanma, herhangi bir rahatsız his yoksa bu iyi baklavadır. Çünkü içerisinde beyaz şeker yerine glikoz ve tatlandırıcı kullanılan baklavalar, ilk dilimde boğazda ve midede yanma hissi uyandırır.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?