USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

GKRY'de bir Türk camisine ırkçı saldırı düzenlendi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentinde yer alan bir Türk camisinin duvarlarına "1821" ve "Bütün Türklere Ölüm" yazılarak ırkçı saldırı düzenlendi.

GKRY'de bir Türk camisine ırkçı saldırı düzenlendi
26-03-2021 02:26
Google News

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentinde yer alan bir Türk camisine ırkçı saldırı düzenlendi. Yunanistan'ın Osmanlı Devleti'ne karşı başlattığı isyanın 200. yıldönümünde, caminin duvarlarına Yunan bayrakları çizilerek, "1821" ve "Bütün Türklere Ölüm" yazıları yazıldı. Olayla ilgili olarak Rum makamlarından herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi.

Limasol'a bağlı "Episkopi" (Piskobu-Yalova) köyünde bulunan caminin duvar ve kapılarına kimliği belirsiz kişilerce Yunan ayaklanması öven sloganlar yazılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tatar, geçmişte oldugˆu gibi bugu¨n de Kıbrıs konusu ile ilgili mu¨zakere su¨rec¸leri o¨ncesinde Rum provokasyonlarının gündeme geldiğini ifade etti. Tatar, "Gu¨ney Kıbrıs'ta bulunan camilerimiz ile dini ve kutsal yerlerimiz saldırıya ugˆrarken, du¨n de Yunan ayaklanmasının 200. yıldo¨nu¨mu¨nde Limasol'da bulunan camimizin duvarına 'Bu¨tu¨n Tu¨rkler o¨lu¨n' s¸eklinde ırkc¸ı ve fas¸ist sloganlar yazılmıs¸tır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?