USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gine Bissau’da sağlık mensuplarının grevi nedeniyle 30’dan fazla hasta öldü

Gine Bissau'da sağlık personellerinin grevi nedeniyle 30'dan fazla hastanın yaşamını kaybetmiş olduğu bildirildi.

Gine Bissau’da sağlık mensuplarının grevi nedeniyle 30’dan fazla hasta öldü
22-09-2021 23:47
Google News

Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da sağlık çalışanları, emek vermek koşulları, ücretler, çıtırbom donanıma erbap hastaneler ve klinikler nedeniyle greve gitti. Hemşireler Sendikası Sözcüsü Garcia Batican Sampaio düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, sağlık mensuplarının greve gitmesi ile sağlık sistemini selamünkavlen bulunduğunu ve 30'dan fazla hastanın yaşamını kaybettiğini aktardı. Sampaio, "Ülke çapında sağlık sektörünü ağız ağıza selamünkavlen eden boykottan ve ölümlerden hükümeti mesul tutuyorum" dedi.

Hükümet Sözcüsü Fernando Vaz ise icra ettiği açıklamada, "Bu trajediden mesul olanlar adalete tasdik edilecek" dedi.

Gine Bissau, 1974'te Portekiz'den bağımsızlığını kazanmasından buyana yaşanmış olan dokuz çarpış yahut çarpış girişimi nedeniyle politik istikrara kavuşamazken, diyar ekonomisinin kaju fıstığı ihracatına bağımlılığı bitmeme ediyor.

Kapsamlı düzelti çağrısında mevcut 2017 günlü Birleşmiş Milletler (BM) insanoğlu hakları tutanağına göre, Gine Bissau'da bir çok tıbbi klinikte yalıtım yahut su yok, maaşlar düşüt ve ana ahiret yolculuğu oranları dünyanın en kötüleri ortada arazi alıyor. Raporda ayrıca, 2016 senesinde sağlık mensuplarının grevi esnasında 24 hastanın öldüğü belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?