USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gıda takviyelerine dikkat.

Koronavirüs Salgını döneminde hastalığı yakalanmamak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen vatandaşların gıda takviyelerine yönelimi arttı.

Gıda takviyelerine dikkat.
26-06-2021 13:55
26-06-2021 13:59
Google News
Kulaktan dolma bilgilerle internet üzerinden satın alınan gıda takviyeleri, vatandaşların sağlığını tehlikeye artıyor. Gıda Takviyelerinin kullanımına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, internet üzerinden gıda takviyesi ürünlerin satın alınmaması gerektiğini söyledi. 24 Haziran, 2021, Perşembe 15:48   Koronavirüs Salgını döneminde eczane ve internet üzerinden satışa sunulan gıda takviyelerinin sayısında büyük oranda artış oldu. Hastalıktan korunmak istemeyen vatandaşlar, C ve D vitaminlerinin yanı sıra, kulaktan dolma bilgilerle güvenilirliği ve etkileri belli olmayan gıda takviyelerine yöneldiği görüldü.

“KORONAVİRÜS’TEN KORUNMAK İÇİN TAKVİYELERE YÖNELİM ARTTI”

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, pandemi döneminde gıda takviyesi ürünlerinin kullanımında ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi. Demirci, “Pandemi döneminde gıda takviyelerine olan yönelimde bir artış oldu. Bu dönemde gıda takviyeleri kullanımı konusu çokça anlatıldı. Özellikle C ve D vitaminlerine olan taleplerin arttığını gördük. Diğer yandan bazı tavsiye edilen gıda takviyelerinin kullanımı, normalin üzerine çıktı. İnsanlar, hastalığa karşı kendilerini korumak istediler. Bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak, sağlıklarını korumak ve hastalığı daha kolay atlatmak gıda takviyelerine yöneldiler.”

“GIDA TAKVİYELERİ DOKTOR KONTROLÜNDE KULLANILMALI”

Bu dönemde yanlış bilgilerle de eczanelere başvuranların arttığını söyleyen Demirci, “İnsanlar, gıda takviyelerini kullanırken, kendilerinde bu yönde bir eksiklik olup olmadığına bakmadılar. Örneğin D vitamini kullanan bir kişi kendisinde D vitamini yönünden eksiklik olup olmadığına bakmadı. Bu noktada yanlış yönlendirme, kullanım ve tavsiyeler oldu. Bunların bazısında ticari amaçlı teşvikler etkili oldu. Doğru işler olduğu kadar yanlış işler de yapıldı. Burada asıl önemli olan hekimin söylediğidir. Doktora gidilerek yapılan testler sonrasında böyle bir kullanım varsa bunda sorun yok. Ancak ticari kaygılarla bu ürünlerin kullanımı tavsiye ediliyorsa burada sorun var.

İNTERNETTEN ALINAN GIDA TAKVİYELERİNE DİKKAT

İnternet üzerinden yapılan gıda takviyelerinin oranlarında büyük bir artış yaşandığını kaydeden Demirci, “İnsanlar, hastalık ve tedbirler nedeniyle evlerinden çıkamadıkları için internet üzerinden sipariş verdi.  İnternet üzerinden yapılan satışlarda yanlış tavsiyeler olduğunu gördük. Vatandaşlara tavsiyemiz, kulaktan dolma bilgilerle değil, doktor kontrolünde bu takviyelerin alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?