USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gençleri terör ve uyuşturucudan kurtarmak için spor tesisi kurdular

Gaziantep’te 1994 yılında kurulan ve ülke genelinde her yıl yüz binlerce kişiye yardım ulaştıran vakıf, 5 milyon TL’lik spor tesisi yatırımı ile 3 yıldır gençleri uyuşturucu çetelerinden ve terörden uzak tutuyor.

Gençleri terör ve uyuşturucudan kurtarmak için spor tesisi kurdular
15-12-2015 15:27
Google News
1994 yılında Gaziantep’te kurulan ve bağlı platformlarla 70 ilde faaliyet gösteren Bülbülzade Vakfı tarafından 3 yıl önce kurulan İstikrar Spor Kulübü, kuruldu. Gençleri dağlardan ve uyuşturucu çetelerinden uzak tutmak için 2 yıl önce 5 bin TL’lik yatırım spor tesisi ile 10 dalda toplam 407 gence spor eğitimi veriliyor. Her yıl yüz binlerce kişiye gıda ve giyim yardımı yapan ve son dönemlerde ise sınır ötesi ve bölgedeki Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyaları ile de gündeme gelen vakıf, yüzmeden aikido, futbol, basketbol, judo gibi 10 farklı branşta gençleri spora özendiriyor. Vakfın, uyuşturucu, terör gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve gençlere sporu sevdirmek amacıyla spor kulübünü faaliyete geçirdiklerini belirten Vakfı Başkanı Aldemir, spora yaptıkları yatırımlarla bölgede gençleri uyuşturucu çetelerinden ve dağdan uzaklaştırma sürecinin başlatıldığını ifade etti.

İstikrar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol Bübülzade Vakfı’nın çatısının altında İstikrar Spor Kulübü’nü 2012 yılında kurduklarını belirterek, “Güvenilir üretken, dürüst ve öz güven sahibi bireyler yetiştirmek amacıyla kurduk. Sadece sporla değil, gençlerimizi ilim ve sanat gibi alanda da sportif faaliyetlerini beraber yürüteceğine inanıyorum. Ve onların kişiliklerine, bunların katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın yürüttüğü sportif faaliyetler kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlayacak biçimde kendilerini yetiştirmelerini hedefliyoruz. Bu bağlamda özellikle okul öncesi çağdan başlayarak yaşam boyu insanımız spor alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Spor bizim hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olması lazım. Bugün toplumuzda ihtiyaç duyduğumuz ömür boyu sporun hayatımıza yerleşmesini amaçlıyoruz. Türk sporda ahlaklı ve kaliteli sporcu kazandırmak istiyoruz. Kulübümüz 10 branşta faaliyet gösteriyoruz. Aikido gibi uzak doğu sporunu Gaziantep’te yer almasını istiyoruz. Şiddete yönelik olmayan, şiddeti insan hayatından çıkaran ve bunu felsefe haline getiren bir spor aikido ve bununla ilgili Gaziantep’te baya mesafe aldığımız düşünüyoruz. kulübümüzün bünyesinde 407 tane faal sporcumuz var” dedi.

Spor eğitimleri ve başta da Suriyeliler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlarla birlikte daha sağlıklı ve vicdanlı gençler yetiştirmeyi de hedeflediklerini kaydetti. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?