USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gençlerden çağrı: ’Polis özel harekat parkur süresi arttırılsın’

Rekor başvuru alan polis özel harekat alımlarına ilgi devam ediyor.

Gençlerden çağrı: ’Polis özel harekat parkur süresi arttırılsın’
03-01-2017 10:55
Google News
Parkuru geçemeyen gençler,  fiziki yeterlilik sınavı için tam puan olan 42 saniyenin 50 saniye olmasını ve son süre sınırı olan 50 saniyenin ise 58 saniye olmasını istiyor.

Gençler bir de imza kampanyası başlattı. Yayınladıkları bildiride şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın Yetkililerimiz;

Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasında destansı bir mücadele veren ve vatan sevdalısı gençlerin ilgi odağı olan Polis Özel Harekat (PÖH) teşkilatına personel alımı hususunda ve OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmündeki 671 sayılı Kararname ile yapılan değişiklikler hepimizi heyecanlandırmıştır. Binlerce Vatan, Millet, Bayrak sevdalısı olan gençleri umutlandıran sınavsız lise mezunu Polis Özel Harekat alımında bizlere sunmuş olduğunuz kolaylığa Türk gençleri olarak 285.000 rekor başvuru yaparak hep birlikte gurur verici tabloyla karşılaştık.

Polis Akademisi’nin Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik sınavı için yayınlamış olduğu parkuru, Polis Özel Harekat adayları olarak 50 saniye ve daha kısa sürede tamamlayamadık. Sosyal medyadan edindiğimiz bilgiler sonucunda ve sınava girdiğimiz Pomem okullarında ortalama her 20 kişiden 1 kişi 50 saniye ve daha kısa sürede tamamlıyor. Başarısız olma nedenlerimiz ise geçmiş dönemlerde uygulanan parkurların üzerine ek olarak 3 engel etabı (paralel bar, denge tahtası, 5 barfiks) eklenmesi ve bu 3 engel etabına sadece 2 saniye süre verilmesidir. Güç gerektirmeyen sadece hıza dayalı bir parkur olmasından dolayı vücudu ağır basan adaylara saniye yetersiz kaldı ve çoğu Pomem’de zemin kayıyor ve saniyelerle yarıştığımız parkurda ayakta durmakta güçlük çektik. Parkur esnasında yaşadığımız en ufak bir talihsizlik, kayma ve düşme gibi durumlarda toplamda bulunan 9 engel etabını 50 saniye içerisinde bitirmek mümkün olmuyor. 

Büyük heyecanla beklediğimiz fiziki yeterlilik sınavının en ufak bir talihsizlik kabul etmemesi, güç gerektirmeyen sadece hıza dayalı olması ve zeminin kayması bizleri hayal kırıklığına ve hüsrana uğrattı. Fiziki yeterlilik sınavı talihsizlikle sonuçlanan adaylar olarak tam puan olan 42 saniyenin 50 saniye olmasını ve son süre sınırı olan 50 saniyenin ise 58 saniye olmasını sözlü mülakata katılma şansının bize de verilmesini arz ediyoruz. 

Bu şerefli ve asil göreve katılabilmemiz için ilgili karar mercilerinin bilgilerine saygılarımızla sunar gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?