USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Gaziulaş’ta sendika tartışmaları büyüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘nin toplu ulaşım işletmeciliğini yürüten Gaziulaş‘ta, geçmiş dönemde çoğunluğu sağlamış olan TÜMTİS ile Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş sendikası arasında büyük bir mücadele yaşanıyor. Mücadele işten atılan 11 TÜMTİS üyesinin 9’unun işe iade edilmesinin ardından başladı.

Gaziulaş’ta sendika tartışmaları büyüyor!
27-07-2018 12:05
Google News
Son olarak Gaziantep’te faaliyet gösteren bir taşımacılık şirketinden işten atılan işçilerin verdiği mücadeleyle gündeme gelen TÜMTİS (Tüm Taşıma İşçileri Sendikası) şimdi de Gaziulaş’ta çalışan işçileri kendi saflarına çekmek ve toplu sözleşme hakkını elde etmek için çaba sarfediyor.

Geçtiğimiz dönemde Gaziulaş’ta çalışan 11 TÜMTİS’li işçinin işten atılmasıyla sendikal çoğunluğu Öz Taşıma İş Sendikası ele geçirmişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesi bu işçilerden 9’unun işe iade edilmesi kararının çıkmasının ardından 217 personel Öz Taşıma İş Sendikasından istifa ederek TÜMTİS sendikasına üye oldu.

Bu gelişmeyle birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım işletmeciliğini yürüten iştiraki Gaziulaş personelleri arasında sendika seçimi bağlamında tartışmalar yaşandığı bildirildi.

15 Temmuz 2017 sonrası toplu ulaşımda yapılan zorunlu çalışma sistemi değişikliğinin ardından yönetimle karşı karşıya gelerek işe çıkmaması sebebiyle görevden alınan 9 personel, bir süre sonra görevlerine iade edildiler. İşyeri huzurunu bozmaları ve diğer personellerle çatışmaları sebebiyle görevlerine yeniden son verilen işçiler 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi Seçimi öncesi işlerini başına ikinci kez döndü.

Sendika üyeliğine hız verdiler

Görevlerine dönen 9 personel bu defa iş yerinde sendikal örgütlenme hız verdi. Bir ay içerisinde 217 kişi Öz Taşıma İş Sendikasından istifa ederek TUMTİS’e üyelik kaydı yaptırdı. Bu gelişmelerin ardından Gaziulaş’ta aynı araçta çalışan şoförler arasında bile her gün gerginlikler yaşandığını ve toplu ulaşım hizmetinde aksamalara neden olduğunu ifade ettiler.

Yönetimin personellerin sendikal çalışmalarını iş huzurunu bozucu boyutlara ulaşmaması için personelleri ikaz ettiği ancak toplu iş sözleşmesi yaklaştıkça gerginliğin tırmandığı belirtiliyor.
Daha önce Gaziantep Öz Taşıma İş Sendikasına üye olmadıkları için birçok personelin işten çıkartıldığı iddia edilmişti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?