USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziler Caddesi’nde yılın en kalabalık günleri yaşanıyor

Gaziantep’te alışverişin kalbi olarak görülen Gaziler Caddesi’nde yılın en kalabalık günleri yaşanıyor.

Gaziler Caddesi’nde yılın en kalabalık günleri yaşanıyor
20-06-2017 11:21
Google News
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı, çarşı pazarda hareketlilik arttı. Bayram öncesi alışverişini yapmak isteyen Gaziantepliler, Gaziler Caddesi başta olmak üzere, küçük esnafın yoğun olduğu eski çarşıyı doldurmaya başladı. Yetkililer bayrama sayılı günler kala artış gösteren merdiven altı gıda satışlarına karşı da uyarılarda bulunuyor.

Ramazan Bayramı öncesi gıda, giyim ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde hareketlilik arttı. Ramazan Bayramı için hazırlıklar başladı. Giyim, turizm, şekerleme sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamalarda bu yıl için umutlu olduklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği vatandaşların bayram alışverişlerini küçük esnaftan yapması için çağrıda bulunuyor.

BİLETLER ALINDI

Bayram için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Binlerce kişi memleketlerine gitmek için biletlerini şimdiden temin ederken, bazı vatandaşlar da soluğu alışveriş merkezlerinde alıyor. Bunu fırsat bilen firmalar da her yıl birbirinden farklı organizasyonlara imza atarak, hem satışlarını arttırıyor hem de vatandaşların ihtiyaçlarını ucuza karşılamasını sağlıyor. Öte yandan Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte vatandaşların nakit ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için pek çok banka tarafından kredi imkanı sunuluyor.  En hesaplı seçeneği bulmak için bankaların fırsatlarını araştırmak gerekiyor.

ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Gaziantep’te Ramazan Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar alışverişe akın etti.  Alışveriş merkezlerinin bulunduğu Gaziler Caddesi ve Mütercim Asım Caddesi’ni dolduran vatandaşlar, Ramazan Bayramı alışverişlerine son günlerde devam ediyor. Vatandaşların mağazalara akın etmesi esnafı memnun etti. Özellikle Gaziler Caddesi üzerinde bulunan mağazalar ürünlerini mağaza dışına çıkararak, vatandaşların beğenisine sunuyor. Hareketlilikten oldukça memnun olan esnaf, müşteri çekebilmek için değişik kampanyalar düzenliyor. Şeker, giyim ve hediyelik eşyada büyük bir rekabetin yaşandığı piyasada, bayram alışverişi dolayısıyla esnafın yüzü gülüyor.

VATANDAŞ DA KAMPANYALARDAN MEMNUN

Gaziler Caddesi esnafı, bayramın yaklaşmasıyla yoğunluğun başladığını belirterek, “Bayrama son 4 gün kaldı. Bugün de hafta sonu olması nedeniyle vatandaşlarımız çarşı pazarı doldurdu. Şuan yoğun bir kalabalık var. İşlerimiz son derece iyi. Bunun için şükür ediyoruz. Bayrama son gün kalasıya kadarda işlerimizin yoğun olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah bu Ramazan Bayramı tüm insanlara hayırlar getirir diye temenni ediyoruz ve tüm insanların Ramazan Bayramını kutluyoruz” dedi. Bayram alışverişi yapan vatandaşlar ise satılan malların fiyatlarını uygun bulduklarını ifade ederek, “Bayrama çok az bir süre kaldı. Bu vesileyle bayram alışverişine çıktık. Çocuklarımıza bayramlık eşyalar, misafirlerimize bayramlık şeker, tatlı gibi hediyelik eşyalar alıyoruz. Fiyatlarında uygun olmasıyla birlikte bütçemize göre her şeyi bulabiliyoruz. Bunun için esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz. Buradan tüm İslam aleminin de mübarek Ramazan Bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

GELENEKSELLEŞEN BAYRAM KREDİSİ

Ramazan Bayramı dolayısıyla müşterilerinin nakit ihtiyacına yönelik kredi kampanyaları düzenleyen bankalar, yüzde 1.14’ten başlayan faiz ve 48 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Her yıl bayram öncesinde bankalar bir hazırlık içerisine giriyorlar. Bayramda vatandaşların nakit ihtiyaçlarının ve harcamalarının arttığı düşünüldüğü zaman bu süreç içerisinde bankaların gelenekselleşen bayram kredi fırsatlarından binlerce kişinin yararlandığı tespit edildi. Bankalar arasında oluşan rekabet bayram öncesinde de kendisini gösteriyor. Birçok banka müşteri portföyünü genişletmek, müşterilerine en iyi fırsatları sunabilmek için harekete geçti. Çeşitli kampanyalar duyurulmaya başlandı.

GÜNDE 1 LİRA ÖDEMELİ KREDİ

Bankaların resmi internet sitelerinde bayram kredisi şartları hakkında geniş çaplı bilgiler paylaşılıyor. Banka yetkilileri ile yapılacak bireysel görüşmelerle de bilgi alınabiliyor. Bankalar yarış içerisinde vatandaşlara imkan sunmak adına günde 1 lira ödemeli kredi imkanı da sunuyor. Yarış ortamından en çok faiz oranlarının düşmesi ve ödeme kolaylıklarının sağlanması açısından vatandaşlar karlı çıkmaya başladılar.

ALIŞVERİŞİN TANIDIĞINIZ YERDEN YAPIN!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu  (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ramazan bayramına kısa bir süre kaldı. Bayram alışverişlerinde fiyatı daha uygun olsun diye içine katkı maddesi koyulan ve araba bagajlarında ve hijyen olmayan yerlerde satılan baklava, şekerleme ve çikolata çeşitlerinden uzak durulmalı. Vatandaşımız bildiği tanıdığı esnaftan alışveriş yapmalı." dedi.

BAKLAVA VE ŞEKERLEME ÜRÜNLERİNİN SAHTESİ ÇOK FAZLA

Ramazan Bayramı alışverişine çıkacak olan vatandaşların sağlıksız ürünler satın almaması gerektiğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Palandöken, Bütçeye uygun olsun diye tercih edilen kilogram fiyatı piyasa değerinin çok altında olan gıda ürünleri var. Merdiven altı diye tabir ettiğimiz sağlığa uygun olmayan ve hangi maddeler ile yapıldığını bilmediğimiz bu ürünler sağlığımızı tehdit ediyor. Özellikle baklava,  şekerleme ve çikolata ürünlerinin yoğun talep sebebiyle taklitleri çok fazla yapılıyor. Vatandaşımız bayramda sağlığından olmamak için bu taklitçilerden ve ürettikleri ürünlerden uzak durmalıdırlar dedi.

"MERDİVEN ALTI SATICILAR ESNAFLARIN EKMEĞİYLE OYNUYOR"

Vatandaşın tanıdığı ve bildiği esnaftan alışveriş yapması gerektiğini vurgulayan Palandöken, Taklit gıda ürünü satanlara asla prim verilmemeli. Baklavanın da şekerleme çeşitlerinin de kilogram fiyatı bellidir. Bu fiyatların altında satış yapanlar hijyenik olmayan koşullarda üretip satış yaparak, işini hakkıyla yapan esnafımızın da ekmeğiyle oynamış oluyor. Vatandaşımız tanıdığı ve bildiği esnaflardan alışveriş yapmalı. Bayramı mutlu şekilde ailenizle geçirmek varken mide rahatsızlığı ile hastanede geçirmek istemiyorsanız merdiven altı gıda ürünleri almayın. Ceviz ve fındığın kilosu 60 ile 70 TL arasında değişirken 10-15 TLye baklava olur mu? diyerek sözlerini noktaladı. (Pusula, Mehmet Torun)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?