USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep’teki oda ve borsalar seçime hazırlanıyor

Oda ve borsalar sonbaharda yapılacak olan seçime hazırlanıyor. Mayıs’ta yapılması gerekirken ertelenen seçimlerin Ekim-Kasım arasında yapılması kesinleşti. Gaziantep’te Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nda yeni yönetimler için 20 bine yakın kişi sandık başına gidecek. Yeni başkanların kimi olacağı ise merakla bekleniyor.

Gaziantep’teki oda ve borsalar seçime hazırlanıyor
25-07-2017 10:25
Google News
Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası organ seçimleri Ekim-Kasım döneminde yapılacak. Seçim çalışmalarının başladığı odalarda, heyacanda yavaş yavaş yükseliyor.

TOBB’DAN HABER VAR

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda seçim için start verildi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu’nun Türkiye’deki tüm oda ve borsa başkanlarına, “Çalışmalarınıza başlayın. Ekim-Kasım arasında seçimler yapılacak” dediği öğrenildi. İlk olarak koümisyon seçimleriyle başlayacak olan oda seçimleri, ardından meslek grubu, meclis ve son olarak başkanlık seçimleri ile son bulacak.

4 AY KALDI

TOBB’un seçim tarihini belirlemesinin ardından, oda ve borsalarda seçim çalışmaları da başladı. Gaziantep’te Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nda yeni yönetimler için 20 bine yakın üye sandık başına gidecek. Gaziantep4te en fazla üyeye sahip olan oda Ticaret Odası. 15 binin üzerinde üyesi bulunan Ticaret Odası’nı bin 500’e yakın üyesiyle Sanayi Odası, binin üzerinde üyesiyle de Ticaret Borsası izliyor.

GTO’DA KIRAN KIRANA

Gaziantep’teki oda seçimlerinin en çok Ticaret Odası’nda çekişmeli geçmesi bekleniyor. Bir önceki dönem, Mehmet Aslan’ın başkanlığının sona erdiği seçim kıran kırana geçmiş, sadece bir oy farkla başkan belli olmuştu. Yeni dönemde de kıran kırana seçim bekleniyor. Mevcut başkan Beyhan Hıdıroğlu’nun aday olma planları yaptığı öğrenilirken, karşısında çok fazla isim adaylık için zikrediliyor.

GSO’DA SAKİN SEÇİM

Gaziantep Sanayi Odası’nda ise, geçen dönem olduğu gibi yine sakin bir seçim dönemi bekleniyor. Adil Konukoğlu başkanlığında Türkiye’nin en etkin odalarından birisi olan GSO’da, yeni dönemde ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Sadece bir kaç meslek grubu meclis üyeliği seçiminin kıran kırana geçmesi beklentisi var.

GTB’DE SÜRPRİZ OLUR MU?

Gaziantep Ticaret Borsası’nda bir önceki dönem başkanlık koltuğuna oturup, odanın kimliğini baştan sona değiştiren Ahmet Tiryakioğlu’nun yeni dönemde de aday olacağı öğrenildi. Başarılı çalışmaları ile göz dolduran Tiryakioğlu’nun karşısına aday çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?