USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’teki IŞİD bombacılarının eylem planları ortaya çıktı!

Gaziantep’te çökertilen IŞİD’in hücre evlerinden G-20 zirvesine ve İstanbul’da turistik yerlere yönelik eylem planları çıktı. IŞİD yöneticisi Yunus Durmaz’ın Suriye’den canlı bomba bile sipariş ettiği anlaşıldı.

Gaziantep’teki IŞİD bombacılarının eylem planları ortaya çıktı!
19-11-2015 11:56
Google News
Gaziantep’te IŞİD’in hücre evlerine yönelik düzenlenen operasyonda yarım saat farkla elden kaçan Antep Emiri Yunus Durmaz’ın bilgisayarını inceleyen terörle mücadele polisleri, Durmaz’ın Suriye’deki örgüt yöneticileriyle yaptığı yazışmalara ilişkin notlar buldu.


Canlı bomba siparişi



Yunus Durmaz bir notta, yabancı olan Suriye’deki örgüt yöneticisine, “Abi, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana İskenderun, Mersin ve Doğu illerinde bize eylem yapacak, ev ayarlayacak, bu bölgeleri bilen kardeşler lazım” şeklinde mesaj gönderdi. Durmaz, ayrıca başka bir mesajında da canlı bomba siparişinde bulundu. Bu kapsamda Antalya için 1, Antep için 2, İstanbul için 3 eylem yapacak kişiler göndermesini istedi.

Savcılığın binlerce belgede yaptığı inceleme sonucunda IŞİD’in Gaziantep hücresinin Türkiye genelinde 19 ilde 26 hedefe yönelik eylem planladığı belirlendi. Bu yerler arasında İstanbul’da turistik bölgeler, İzmir’de eğlence mekanları yer aldı. Örgütün ayrıca Aleviler, gayrimüslimler, muhalif sol grupları da hedefine koyduğu tespit edildi.


Afganistan’da cihat eğitimi



Öte yandan savcılık kaynakları, Afganistan’da cihat eğitimi de aldığı öğrenilen Yunus Durmaz’ın notlarında Suruç eylemini de sahiplenmesi, katliamı Antep hücresinin gerçekleştirdiği şeklinde yorumlandı. Kaynaklar, Şeyh Abdurrahman Alagöz’ü de Ankara katliamı soruşturmasında tutuklanan fırıncı Yakup Şahin’in Suruç’a götürmüş olabileceği üzerinde duruyor. 


4 tutuklama



Gaziantep’te yapılan ve Ankara katliamı için canlı bombaları Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun’un kendini patlattığı cumartesi günkü operasyonda yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Burak Ormanoğlu, Metin Akaltın, Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Durgun’un arasında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Durgun’un öldüğü evde 18 bin TL para, 25 el bombası ile susturucu silah da bulundu. Şüpheliler Ankara’ya gönderilecek. (Cumhuriyet)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?