USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te PKK Terör Örgütü Mensuplarına ve Yandaşlarına Ağır Darbe

Gaziantep’te PKK terör örgütü mensuplarına ve yandaşlarına yönelik toplam 16 adreste gerçekleştirilen operasyonlarda 14 kişi yakalandı.

Gaziantep’te PKK Terör Örgütü Mensuplarına ve Yandaşlarına Ağır Darbe
31-08-2015 15:29
Google News
Gaziantep Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamaya göre; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde eylem/faaliyetlerde bulunan, terör örgütünün kırsal alanında silahlı olarak faaliyet yürüten örgüt mensupları ile irtibatlı olarak örgüte yardım/yataklık yapan ve örgütün kırsal alanına eleman temin eden, illegal yollardan Suriye’ye giderek terör örgütünün Suriye yapılanması YPG içerisinde eylem ve faaliyette bulunanlara yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştrildi.

Ayrıca; YPG terör örgütüne lojistik malzeme temin ederek kuryelik yapan, İl Merkezinde 7-21 Eylül tarihlerinde terör örgütü lehine slogan atarak silahlı, EYP’li, molotof kokteylli, havai fişekli ve taşlı saldırı şeklinde meydana gelen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine katıldığı tespit edilen örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla 26 Ağustos günü saat 05:00’da eş zamanlı olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin desteği ile 288 güvenlik görevlisinin katılımıyla 16 ayrı adrese yönelik eş zamanlı planlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında; M.A., A.K., M.E., M.A., A.H., M.D., M.Ç., M.D., A.K., A.E., Ö.T., A.H., S.Y., A.Ç. isimli, 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 16 adresteki 14 kişinin yakalandığı öğrenildi.

Şüphelilerin “PKK/KCK-YPG Terör Örgütü Üyesi Olma, PKK/KCK Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyette Bulunma,  Terör Örgütünün Propagandasını Yapma, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet, Mala Zarar Verme, suç ve suçluyu Övme, Güvenlik Görevlilerine Mukavemette Bulunma” suçlarından 28 Ağustos günü sevk edildikleri Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan sorgulamaları neticesinde, 12 kişinin tutuklandığı aktarıldı.

Şüphelilerden 2 şahıs hakkında Adli Kontrol Kararı verilerek serbest bırakıldı. Firar olan 2 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği bildirildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?