USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te küçük Dolmabahçe Sarayı

Atatürk’ün 1933 yılında Gaziantep’i ziyareti sırasında yattığı yatak ve kullandığı eşyalar Gaziantep Atatürk Anı Müzesi’nde ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep’te küçük Dolmabahçe Sarayı
08-01-2016 14:09
Google News
Atatürk’ün 1933 yılında Gaziantep’e yaptığı ziyaret sırasında, kaldığı Bey Mahallesi’ndeki evde kullandığı eşyalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Atatürk Anı Müzesi’nde sergileniyor. Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bey Mahallesi, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu mahalle. Müzede Atatürk’ün yemek yediği tabak, kaşık ve çatal, Atatürk’ün yattığı yatak, okuduğu kitaplar ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Atatürk’ün ilk defa 26 Ocak 1933 yılında, yurt gezisi sırasında Gaziantep’e geldiğini Dile getiren Gaziantep Atatürk Anı Müzesi Sorumlusu Serdar Şeritçi, Atatürk’ün Gaziantep’e geldiği zaman, Bey Mahallesinde bir evde dinlendiğini belirtti. Serdar Şeritçi, “Atatürk’ün kaldığı ev yıkıldığı için, bu müzede o zaman Gaziantep’e geldiği zaman kullandığı eşyaları anısına kuruldu. Bu müzenin en büyük özelliği, Atatürk’ün Nüfusuna kayıtlı olduğu, mahallenin bulunduğu müzedir. Burada Atatürk’ün dinlediği yatak ve buraya geldiği sırada kullandığı eşyalar sergileniyor. Gaziantep’in genel kültürünü anlatan bir kütüphanemiz var. Atatürk burada bulunan yatakta dinleniyor. Daha sonra vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, gezisine devam ediyor. Atatürk buraya geldiği zaman kendisine fahri hemşehrilik verilerek, nüfusu resmen Gaziantep’in Bey Mahallesine kaydediliyor. Müzemiz 19 Mayıs 2013 yılında restorasyonu biterek, müze haline getirilip, halkın beğenisine sunulmuştur. Evin tarihi ise 1892 yılından kalma bir evdir. Zaten olarak Bey Mahallesi o tarihlerden kalma bir mekandır” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?