USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep’te iş dünyası sandık başına gidiyor

Gaziantep’te TOBB’a bağlı oda ve borsalarda üyeler bugün sandık başına gidiyor.

Gaziantep’te iş dünyası sandık başına gidiyor
03-04-2018 09:59
Google News
Gaziantep’te TOBB’a bağlı oda ve borsalarda üyeler bugün sandık başına gidiyor. 5 yıllık bir aranın ardından oy kullanacak olan üyeler 4 yıllığına yöneticilik yapacak meclis ve meslek komite üyelerini belirleyecek. Bugün yapılacak seçimlerde başta Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası’nda sandıkta büyük çekişme ve heyecanın yaşanması bekleniyor.

Seçimlerde Gaziantep Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nda meslek gruplarının büyük çoğunluğu tek liste ile üyelerinin karşısına çıkarken, Gaziantep Ticaret Odası’nda bunun tam tersi bir tablo hakim. Hemen bütün gruplarda farklı listeler iddialı bir şekilde seçime girerek üyelerden ‘olur’ almaya çalışacak. Yine GSO ve GTB’de yeni dönem başkanlarına kesin gözüyle bakılırken, GTO’da yeni dönem başkanlık yapacak ismin belirlenmesi büyük bir çekişmeye sahne olacak. Bugüne kadar yaklaşık 10 kişinin ismi başkan adaylığı geçerken, bu isimlerin etrafında toplanan grupların bugün büyük bir rekabete girmeleri bekleniyor.

Gaziantep Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nda üyeler bugün sandık başına gidiyor. GTO’da 249 meslek komite üyesi ve 104 meclis üyesi seçilecek. GSO’da ise 157 meslek komitesi üyesi ile 65 meclis üyesi belirlenirken, GTB’de de 30 meclis üyesi seçilecek. Oda ve borsalarda bu yapılacak olan seçimlerde oy verme işlemi sabah 09.00’da başlayıp, akşam 17.00’da sona erecek.

GTO’DA 104 MECLİS 249 KOMİTE ÜYESİ

12 bin 192 üyenin oy kullanacağı GTO’da 41 grupta, 249 meslek komite üyesi ve 104 meclis üyesi belirlenecek. GTO’da seçimlerin büyük bir rekabet ve heyecana sahne olması bekleniyor. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen seçimlerden kimlerin zaferle ayrılacağı ise merak konusu. GTO Yönetim Kurulu başkanlığına aday olmak isteyen iş adamlarının ilk önce guruplarından çıkarak meclise girmesi gerekirken, kimlerin guruplarından zaferle ayrılacağı kimlerin guruplarında hüsrana uğrayacağı büyük bir merakla bekleniyor.

GTB’DE 30 MECLİS 70 KOMİTE ÜYESİ

Bin 54 üyesi olan Gaziantep Ticaret Borsası’nda grup sayısı 11’den 12’ye çıktı. 27 olan meclis üyesi sayısı ise 3 artarak 30 oldu. 65 olan komite üye sayısı da 70’e yükseldi. Borsada mevcut başkan Ahmet Tiryakioğlu’nun yeniden aday olacağı öğrenilirken, karşısına şu ana kadar da çıkan bir rakip yok.

GSO’DA 65 MECLİS 157 KOMİTE ÜYESİ

Gaziantep sanayi Odası’nda da meclis üyesinde artış yaşandı. Bugün sandık başına gidecek olan GSO üyeleri 27 Grupta 157 meslek komitesi üyesi seçecek. Bir önceki dönemde 58 olan meclis üye sayısı artarak 65’e yükseldi. GSO’da 16 grupta 2 meclis üyesi, 5 meslek komitesi, 11 grupta 7 meslek üyesi 3 meclis üyesi seçilecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?