USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te DEAŞ’a büyük darbe

Gaziantep’te terör örgütü DEAŞ’a yönelik MİT koordineli gerçekleştirilen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. DEAŞ üylerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise büyük miktarda patlayıcı TNT, silahlar ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Gaziantep’te DEAŞ’a büyük darbe
30-12-2016 17:40
Google News
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen çok sayıda kişinin adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yanısıra Çevik Kuvvet, Özel Hareket şube ekiplerinden de çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.Çevik kuvvet polisleri cadde ve sokak başlarında güvenlik önlemi alırken, direnişin olması muhtemel adreslere Özel Harekat timleri, koç başlarıyla kapıları kırarak girdi. Çeşitli semtlerde çok sayıda adreste arama yapan ekipler, 18 kişiyi gözaltına aldı. Terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen 18 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

’"

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, operasyon hakkında “DEAŞ Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Emniyet Müdürlüğü koordineli yapılan çalışmalarda;

İlimizde 28.12.2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan operasyon neticesinde, toplam 18 şüpheli şahıs yakalanmış olup, şüpheliler hakkında adli tahkikata başlanmıştır. Yakalanan şüphelilerin ikamet, araç ve üst aramalarında; 3,5-4 kilo TNT olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, 2 adet infilak kapsülü, 1 adet 9 mm tabanca, 7 adet kısa 9 mm fişek,  2 adet kurusıkıdan çevirme silah, 5 adet 7,65 mm fişek, 2 adet av tüfeği, 66 adet av tüfeği fişeği ve çok sayıda dijital malzeme elde edilmiştir” denildi.

’"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?