USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gaziantep’te Akkase Ebru Sergisi Açıldı

Unesco tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesine alınan ebru sanatının Gaziantep’teki temsilcileri, “Guinness Dünya Rekor” sahibi Leyla ve Mesut Osmanlıoğlu çifti, 18 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkardıkları “Esma Ül Hüsna – En Güzel İsimler Allah’ındır” Akkase Ebru sergisi açtı.

Gaziantep’te Akkase Ebru Sergisi Açıldı
21-06-2015 18:13
Google News
Sanko Park AVM ana artriumda düzenlenen serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, böylesine anlamlı bir serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirten Yetkinşekerci, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin programları dolayısıyla gelemediler. Selamlarını getirdim. Elinize sağlık. Bu çabanızdan dolayı sizi kutlarım” dedi.

 

Mesut Osmanlıoğlu da eşi ile birlikte Gaziantep’i ulusal ve uluslararası düzeyde temsil ettiklerini kaydederek, “Bu sefer çok özel bir proje ile sanat çevrelerinin karşısına çıktık. 18 aylık uzun ve yorucu bir çalışmanın sonucu olan Esma Ül Hüsna Akkase Ebru ile buradayız” diye konuştu.

 

Akkase Ebru için Allah’ın isimlerinin kalıplarını hazırlamanın 6 ay sürdüğünü ve hazırlanan bu dişi kalıpları 1 yılda hazırlanan zemin ebrularına yapıştırdığını anlatan Leyla Osmanlıoğlu da, şöyle devam etti:

 

“Yapıştırma işleminin ardından çalışmaları yeniden ebruladık. Bu şekilde ‘Yazılı ebru’ ya da ‘Akkase ebru’ dediğimiz ebruları, yani Esma –Ül Hüsna’yı ortaya çıkardık. Çok özel ve zorlu bir çalışma sonucu seriyi tamamlamak 18 ayımızı aldı. Allah’ın isimlerini daha da özel kılmamız için isimlerin etrafı gerçek 24 ayar altın ile kontur çekilerek özel hale getirildi. Kıymetini bilenler için bu eserler torunlarınıza bırakabileceğiniz bir mirastır. Bu çalışmamızda bize destek olan Valimiz Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, , İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ile sanat ve sanatçı dostu Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na teşekkürü borç biliriz.”

 

Konuşmaların ardından, Allah’ın isimlerinin etrafı 24 ayar gerçek altın ile kontür çekilerek özel hale getirilen eserlerden oluşan serginin açılışı; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hülya Yıldız ve diğer yetkililer tarafından yapıldı.  
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?