USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantepli iş insanından ABD’ye dev gökdelen!

Gaziantepli iş insanı ve Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan’ın Amerika’nın Florida eyaletindeki Miami şehrine gökdelen dikme projesi Amerikan basınında geniş yer buldu. Wall Street Journal’de 10 Temmuz tarihinde Maya Sweedler imzasıyla yayımlanan yazıda Bekir Okan’ın sermayesini Türkiye’den kaçırmak isteyen zengin Türkler için 270 metre uzunluğunda bir gökdelen dikeceği belirtildi.

Gaziantepli iş insanından ABD’ye dev gökdelen!
28-08-2018 11:53
Google News
Bekir Okan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar iktidara gelmesiyle bazı zengin Türklerin ülkeden sermayesini çekmeyi düşüneceğini öngördüğünün belirtildiği yazıda, Okan’ın  Türklerin Miami’yi, havaları ve siyasetteki istikrarı sevdiğini söylediği kaydedildi.

Yazıda, öte yandan Miami projesinde bulunan 389 konuttan 45’inin satıldığı belirtilirken projenin 2022 yılında tamamlanacağını bildirildi. Maya Sweedler Okan’ın izlediği yolun eski bir Amerikan emlak stratejisi olduğunu savunuyor. Zira, zengin iş insanları kendi ülkelerindeki siyasi ve ekonomik istikrardan şüphelendikleri zaman başka ülkelere kaçıyorlar.

’Bina,

Okan Tower, Lale Çiçeği şeklinde olacak.

Wall Street Journal, Miami’de genellikle Brezilya, Venezuela ve Meksikalıların yatırım yaptığını Türklerin ise daha çok ABD dışında faaliyet gösterdiğini kaydediyor. Ancak daha önceleri Londra ve PAris gibi kentlere yatırım yapan zengin Türklere karşın Bekir Okan bunu değiştirmeye çalışıyor. Yazıda Okan için, "Güney Florida’da, özellikle Miami’de bir gelecek için potansiyel görüyor" ifadeleri yer alıyor. 

’Okan

Okan Tower’ın en üst katındaki havuzdan bir görüntü

 

Peki bu gökdelende neler olacak?

Mimar Robert Behar tarafından tasarlanan Okan Tower’da gökyüzü havuzu, restoran ve Türk hamamı gibi modern ve geleneksel lüksler yer alacak. Ayrıca gökdelen Türkiye’nin milli çiçeklerinden birisi olan ’lale’ şeklinde olacak. Bekir Okan’ın şimdilik bu projeye 25 milyon dolar harcadığı ancak projenin 300 milyon dolar değerinde olacağı bildirildi. 

Okan’ın Florida bağlantılarının eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal döneminde başladı. Aynı kafilede bölgeyi ziyaret eden iş insanlarından birisi olan Bekir Okan’ın yeni projesi Okan Tower, ilk büyük gayrimenkul projesi olacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?