USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantepli hayvancıların pazar sorunu çözüldü

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ile Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret ederek, hayvan yetiştiricilerinin pazar sıkıntısının çözümü ile ilgili görüşme yaptı.

Gaziantepli hayvancıların pazar sorunu çözüldü
04-05-2021 15:20
Google News
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin ürettikleri süt miktarında ciddi artış yakalandığını söyleyen Müdür Karayılan, tam kapanma döneminde hayvan yetiştiricilerinin ürettikleri ürünlerin pazarlanmasında yaşadıkları sıkıntıları daha önce Valiliğe ilettiklerini ve sorunların çözüm için Vali Gül ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Müdür Karayılan, gerçekleştirilen toplantıdan çıkan sonuca göre;  vatandaşların ürettikleri sütleri daha önce satmış oldukları yerlere iletmesinde herhangi bir kısıtlama bulunmadığını, bu yerlere süt ve peynirlerini satmaya devam edebileceklerini açıkladı.

Toplantıda alınan diğer kararlar şöyle:

Sütlerini peynir yapan vatandaşlar, ürettikleri peynirleri Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin süt işletmesine getirerek; salamura yapıp, paketleyip, soğuk hava deposunda kendi adlarına muhafaza ederek, diledikleri zaman hiçbir ücret ödemeden alabilecekler.

Süt üreten vatandaşların sütleri, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından evlerinden alınıp, Birlik süt işleme tesisinde peynire dönüştürülerek, salamura yapılıp, paketlenecek. Burada soğuk hava deposunda muhafaza edilen peynirlerini,  yine diledikleri zaman hiçbir ücret ödemeden alabilecekler.

Vatandaşların ürettikleri sütleri, üyesi oldukları Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne bedeli karşılığında satabilecekler. Birlik bu yönde talebi olan vatandaşların sütlerini alarak, ücretlerini ödeyecek.
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?