USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep’in Temmuz ayı ihracatı sert düştü!

Gaziantep’ten Temmuz ayında gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 düştü.

Gaziantep’in Temmuz ayı ihracatı sert düştü!
01-08-2016 14:23
Google News
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, temmuz ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ihracatın temmuz ayında çok sert düştüğünü belirtti.

9 günlük bayram tatilinin ihracatın düşüşünde etkili olduğunu ifade eden Bartık, darbe girişiminin de ihracatı sınırlı da olsa etkilediğini söyleyerek, olumsuz verilerin temmuz ayıyla sınırlı kalacağını kaydetti.

Ağustos ayında tekrar çıkışa geçeceklerine inandıklarını vurgulayan Bartık, ihracatı artırmak için yeni pazarlara yoğunlaştıklarını kaydetti. Bu kapsamda Erbil’le başlayan ticaret ofisi açma çalışmalarına İran’la devam edeceklerini anlatan Bartık, İran’ın başkenti Tahran’a açacaklarını ticaret ofisinin ihracatın artırılmasına katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Hükümetin ve iş dünyasının ihracatın artırılması amacıyla seferber olduğunun altını çizen Bartık, el birliğiyle ihracatı artırmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Geçen yılın temmuz ayında 453 milyon 551 bin dolar ihracat yaptıklarını hatırlatan Bartık, bu rakamın temmuz ayında yüzde 18 düşerek 371 milyon 832 bin dolara gerilediğini ifade etti. 2016 yılının genelinde de en düşük ihracatın temmuz ayında gerçekleştirildiğini anlatan Bartık, “Bu düşüş moralimizi bozmayacak, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Geçen ay ihracatta 5’nciliğe yükselen Gaziantep’in bu ay 6’ncı olduğunu anımsatan Bartık, yılsonunda toplam ihracatta 5’nci olacaklarına inandıklarını kaydetti. Bartık, şehrin 7 aylık ihracatının 3 milyar 512 milyon 695 bin dolara yükseldiğini sözlerine ekledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?