USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep yerel gazete manşetleri

Gazeteler bugün ne yazdı?​

Gaziantep yerel gazete manşetleri
09-02-2018 09:25
Google News
PUSULA

ÖVÜNÇ GÜNÜ

Gaziantep’te 25 şehit yakını ve demokrasi gazisine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Devlet Övünç Madalyalarının teslimi esnasında ise duygusal anlar yaşandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün gözleri dolarken, şehitlerin yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. Gül, ’Zeytin Dalı Harekâtı’nın ülkenin güvenliği için yapıldığını ifade ederek "Bugün yine Gaziantep’imizde bütün Türk milletinde 97 yıl önceki bu ruh yine bütün vatandaşlarımızda hamdolsun çok diri ve canlı bir şekilde vardır” dedi.

GAZİANTEP27

’GAZİ’LİK BU ŞEHRİN HELALİ

Gaziantep’e Gazilik ünvanının verilişinin 97’nci yılı büyük coşkuyla kutlandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları katıldı. 97’nci yıl törenleri  Şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen ’Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni ile sürdü. Şehitkamil Kültür Merkezi’ndeki törende şehit ailesi ve gazilere 24 madalya ile beraatlarını verdi. Gül, "Her şehrin namı var ama dünyada ’Gazi’ olan tek şehir Gaziantep. Bu hak edilerek alınmış bir ünvan. Bizler bu unvanı taşımaktan, bu unvana sahip olmaktan dolayı büyük bir iftihar duyuyoruz. Ya gazi olmak, ya şehit olmak bizim milletimizin en büyük özelliklerindendir. Gazi oluruz, şehit oluruz ama asla ve asla esir olmayız" dedi.

HAKİMİYET

ÖZLENEN TABLO

Afrin operasyonu hız kesmeden devam ederken, siyasi liderlerin arasında sözlü sataşmalar sürüyor. İşte bu süreçte Gaziantep’te birlik ve beraberliğe vurgu yapan önemli bir görüşme gerçekleşti. Bir süre önce CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı görevine seçilen Umut Yılmaz, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Yılmaz’ı ziyaret ederek başarılar diledi. Her iki ilçe başkanı birlik, beraberlik ve siyasette nefret söylemlerinin dışında önemli açıklamalara imza attı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?