USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep yerel gazete manşetleri

Gazeteler bugün ne yazdı?

Gaziantep yerel gazete manşetleri
10-01-2018 09:46
Google News
PUSULA

DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,“Kökleri Gaziantep’te, gövdesi ve dallarıyla Türkiye’yi kaplayacak ama meyvelerini dünyayla paylaşacak bir üniversite olmak istiyoruz” dedi.

TELGRAF

TEDES BAŞLIYOR

Çeşitli şikayetler ve uygulama hataları nedeniyle devreye alındıktan kısa bir süre sonra kapatılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yeniden devreye giriyor.

GAZİANTEP27

ARTIK HIZ YOK

Gaziantep’te uzun süreden beri uygulanmayan EDS uygulamasına 17 Ocak’ta başlanacak. Hız ve ışık ihlallerinin önüne geçilerek, mal ve can kaybının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen Elektronik Denetim Sistemleri yeniden yapılandırıldı. 2016 yılında 6 noktada gidişli gelişli 12 adet Ortalama Hız İhlal Sistemi ve 10 kavşakta Kırmızı Işık İhlal sistemi ile hayata geçirilen EDS ile ilgili değişim yapıldı ve EDS olan bölgelerde hız sınırı ortalamaya göre ayarlandı. Bir çok noktada revizyona gidilen sistemde eskiden anlık uygulamaya konulan hız sistemleri kaldırılarak Ortalama Hız Sisteminin kullanılması sağlandı. 

EKSPRES

NEFES ALAMIYORUZ

Yıllardır gündeme getirilmesine rağmen, somut ve kararlı adımların atılmaması nedeniyle hava kirliliği ile mücadelede yol alınamıyor. Özellikle şehir merkezinde ve Karşıyaka bölgesinde kullanılan kalitesiz kömürler nedeniyle nefes almak çok zor. Kirlilikte dağıtılan kalitesiz kömürlerin ve eski araçların ciddi etken olduğu belirtilirken, önlem almayan yetkililer eleştiriliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?