USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep yerel gazete manşetleri

Gazeteler bugün ne yazdı?

Gaziantep yerel gazete manşetleri
24-02-2017 09:23
Google News
PUSULA

MÜTEAHHİT BALONU VAR

Gaziantep Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, Konutun barınmadan çıkıp, yatırım aracı haline geldiğini söyledi. Girişken, “Konut ihtiyacı ve talebi var ama ortada bir de müteahhit balonu var. Sektörün içerisinde yer almaması gereken; bir sürü kişi, kuruluş yatırımlarını bırakıp kont işine yöneldiler” dedi.

TELGRAF

REKOR GELECEK

2017 yılı Nisan ve Mayıs aylarında yapılan rezervasyon sayısı geçen yılı dörde katladı. Gaziantep’e gelen yerli turist sayısında yüzde 200 artış olması bekleniyor.

HAKİMİYET

262 BİN YEŞİL KARTLI VAR

SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, 80 bin 136 kişinin ise Genel Sağlık Sigortası primi yatırdığını dile getirdi. Daha önceki yıllarda yeşil kartlı kişi sayısının daha fazla olduğu Gaziantep’te yeşil kartlı sayısında düşüş olduğu ortaya çıktı.

GAZİANTEP27

EĞİTİMDE BÜYÜK HAMLE

İlimizde arsa sorunu yüzünden bir türlü kapatılamayan derslik açığının önüne geçmek için harekete geçildi. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun katıldığı toplantıda, bakanlığın üst düzey yöneticilerine, Gaziantep’in eğitimdeki durumu anlatıldı, fotoğrafı ortaya konuldu ve yatırımlarda pozitif ayrımcılık istendi. 2019 yılına kadar normal eğitime geçilecek olan kentimizde yeni derslik alanları için belediye başkanları da kamulaştrıma yaparak eğitime yeni alanlar kazandıracakları yönünde ellerinden gelen fedakarlığı gösterecekleri sözünü verdi.

EKSPRES

ESNAFIN GÜCÜ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "İstihdam Seferberliği" ilan etmesinin ardından, işadamları birer birer kampanyaya katıldıklarını açıklarken, esnaf seferberliğe katılıp katılmamakta tereddütlü davranıyor. Trikotajcılar, şu anda piyasanın çok durgun olduğunu, günü kurtarmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Bu şartlarda esnafın seferberliğe katılmaya gücünün olmadığını dile getiren trikotajcılar "Teşvik verilecek diyorlar. Ben yanımda çalışan işçilerin maaşlarını zor ödüyorum. Seferberliğe katılmak istesek bile, buna gücümüz yok." Yorumunu yapıyolar.

 

 

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?