USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni TC kimlik kartlarına e-imza sertifikaları entegre edildi

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren düzenleme ile yeni kimlik kartları e-imza için kullanılmaya başlandı. 

Yeni TC kimlik kartlarına e-imza sertifikaları entegre edildi
21-10-2021 14:41
21-10-2021 14:44
GAZİANTEP
Google News
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yeni TC kimlik kartlarına elektronik imza özelliğinin geldiğini duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre yeni kimlik kartları, güvenli elektronik imza atabilmek için kullanılabilecek.
Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimlikleri TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik Kartlarına uzaktan Nitelikli Elektronik Sertifika yüklenebilecek.
E-imza özelliğinin kimlik kartlarına entegre edilmesiyle kullanıcılar elektronik ortamda kimlik kartlarını kullanarak e-imza atabilecek ve kimlik kartları ile doğrulama yapabilecek. E-imza, birkaç istisna haricinde ıslak imza ile aynı göreve sahip. Özellikle kurumsal kullanımlarda ciddi zaman tasarrufu sağlıyor.
Firmalardan e-imza satın aldıktan sonra tarafınıza bir USB okuyucu ve sertifika çipi iletiliyor. E-imzayı doğrulamak için bu USB okuyucuya sertifika çipini yerleştirmek gerekiyordu. Şimdi bu okuyuculara sertifika çipinin yanı sıra yeni TC kimlik kartını okutarak da doğrulama yapabiliyoruz..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?