USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Toplu taşıma esnafı umduklarını bulamadı

1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte toplu taşım araçlarında uygulanan yolcu sınırlamaları kaldırıldı. Yolcu sınırlamasının kalkması ile birlikte toplu taşıma araçlarında yoğunluk sorunu başlarken, esnafın durumunda bir değişiklik olmadı. Toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, Normalleşme Süreci’nde umduklarını bulamadıklarını ve sıkıntıların devam ettiğini kaydettiler.

Toplu taşıma esnafı umduklarını bulamadı
30-08-2021 22:33
30-08-2021 22:36
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’de Koronavirüs Salgını ile mücadele devam ediyor. Aşı çalışmalarının artması ile birlikte salgınla mücadelede yeni bir döneme girilmesinin ardından 1 Temmuz tarihinde Normalleşme Dönemi başladı. Normalleşme ile birlikte Koronavirüs tedbirleri önemli ölçüde kaldırılırken, toplu taşıma esnafına uygulanan yüzde 50 sınırlaması da kaldırıldı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YOĞUNLUK ARTTI

Ancak Normalleşme Süreci,  toplu taşıma hizmeti sunan esnafının yarasına merhem olmadı. Esnafta toparlanma döneminin başlamadığını kaydeden esnaf, “1 Temmuz itibariyle başlayan Normalleşme Süreci ile esnafın durumunda bir değişiklik olmadı. Yolcu sınırlamasının kalkması ile ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanan vatandaşlar yeniden toplu taşıma araçlarına akın etti.”

HEM KAZANCIMIZ DÜŞTÜ HEM DE ÜCRETLİ YOLCU SAYISI…

Yasağın kalkması ile birlikte serbest kart kullanan vatandaşların da toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladığını söyleyen esnaf, “ “Serbest kartlı bu kişilerin pandemi döneminde araçlara binişi yasaklandığı için ücretli olarak ulaşımdan faydalanıyorlardı. Yasağın kalkması ile ücretsiz binişler yeniden başladı, neredeyse serbest kart kullanan yolcuların oranı 5 kat arttı. Hem kazancımız düştü hem de ücretli olarak ulaşımdan faydalanan vatandaşların sayısı azaldı.”

“BİNİŞ BAŞINA DESTEK BEKLİYORUZ”

Artan maliyetler karşısında her geçen gün daha da kötü duruma geldiklerini söyleyen esnaf, “Büyükşehir Belediyesi’nden Gazi Ulaş’a sunulan pandemi desteklerinin özel halk otobüslerine de sunulmasıdır. Türkiye genelinde pek çok ilde toplu taşıma hizmeti sunan esnafa destek veriliyor, Gaziantep’te bu destekten yeterli ölçüde faydalanamadık. Diğer illerde serbest kart kullanan kişiler için esnafa sunulan biniş başına desteklerin Gaziantep’te de uygulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?