USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te yarım milyonluk kütüphane!..

Şahinbey Millet Kütüphanesi için imzalar atıldı

Gaziantep'te yarım milyonluk kütüphane!..
28-07-2022 17:12
28-07-2022 17:16
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi dev projeye daha imza atarak Akkent Mahallesine Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesini yapacak. Türkiye’nin ikinci en büyüğü olacak olan Şahinbey Millet Kütüphanesi Haziran ayında yapıldı. Yaklaşık maliyeti 466 milyon 178 bin TL olan Millet Kütüphanesi için en düşük teklif 478 milyon TL teklif veren Gold İnşaat kazandı. İhale kapsamında Şahinbey Belediyesi ile  yüklenici firma arasında 22 Temmuz tarihinde sözleşme imzalandı…

Şahinbey Belediyesi eğitim kalitesinin artması ve gençlerin ve öğrencilerin dünyanın her tarafındaki kitaplara erişimini sağlamak için Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nin karşısına 40 bin metrekarelik alana Şahinbey Millet Kütüphanesi'ni yapıyor.

İNŞAAT ALANI 40 BİN METREKARE!

Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesinin Şahinbey'e yapılacağı kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Millet Kütüphanemizin imkânlarını saymakla bitmez. Kütüphanemizde Grup Çalışma Salonları, Çocuk Kütüphanesi, Engelsiz Yaşam Kütüphanesi, Yemekhane ve Cafeterya, Ücretsiz İnternet Hizmetleri ile 24 saat açık olacak. Mimarisiyle, içindeki fonksiyonları ile 40 bin metrekare inşaat alanı ile 24 saat açık Millet Kütüphanemiz şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağı gibi simge mimari yapılarından biri olacak" açıklamasında bulunmuştu.

İHALESİ 6 HAZİRAN’DA YAPILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Akkent Mahallesi'nde yapılacak olan ve Türkiye'nin ikinci en büyük kütüphanesi olacak olan Şahinbey Millet Kütüphanesi için 6 Haziran'da  ihale yapılacağını açıklamıştı.

EN DÜŞÜK TEKLİF 478 MİLYON TL!

6 Haziran Pazartesi günü Şahinbey Belediyesi Encümen Salonunda yapılan ihaleye 7 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 466 milyon 178 bin 949 TL olan Millet Kütüphanesi için verilen en düşük fiyat 478 milyon 870 bin TL, en yüksek bedel ise 529 milyon 444 bin TL oldu

SÖZLEŞME İMZALANDI!

Aradan geçen sürecin ardından Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep Gold Yapı İnşaat Taahhüt Şirketi arasında sözleşme imzalandı. 22 Temmuz tarihinde sözleşmenin imzalanmasının Şahinbey Millet Kütüphanesi, 480 günden tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?