USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te Hayırsever tarafından 4-6 yaş kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep’te, Gaziantep Modeli ile başlatılan ve şehirle bütünleşen eğitim seferberliğine her geçen gün yeni bir destek geliyor.

Gaziantep’te Hayırsever tarafından 4-6 yaş  kur’an kursu yaptırılacak
14-11-2020 13:34
Google News
  Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, hayırseverler ve ilgili kurumlar işbirliğinde eğitim başta olmak üzere birçok alanda çeşitli protokoller imzalanıyor.

Bu kapsamda Erçelebi Baklavaları sahibi hayırsever Süleyman Erçelebi tarafından yaptırılacak ve okul öncesi eğitime önemli katkı sunacak 4-6 yaş Kur’an Kursu için protokol imza töreni düzenlendi.

Valilikte düzenlenen imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ile hayırsever Süleyman Erçelebi katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in hayır sahiplerinin çok olduğunu kaydederek,  “Burada hemen hemen her hafta bir protokol yapıyoruz. Din eğitimi önemli. Dinin doğru öğretilmesi önemli. Diyanetin bu anlamda çok büyük bir yeterliliği var. Daha önce de hayır sahipleri ile birlikte çok güzel işler yaptılar. Müftümüzün gelmesi ile birlikte de 4-6 yaş Kur’an Kursları ile ilgili ilimizde ciddi bir atılım başladı. İnşallah yirmisi Şahinbey’de olmak üzere bir yıl, bir buçuk yıl içerisinde ihtiyaçlarımızın önemli bir kısmı tamamlanarak 40-50 arası 4-6 yaş Kur’an Kursu olmuş olacak” dedi.

Başta hayırsever olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Gül, “Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Kendisi bu topraklarda, bu şehirde kazandı. Daha önce cami yaptırmışlardı. Şimdi de 4-6 yaş Kur’an Kursu yapıyorlar. Helalinden kazanıp helalinden harcıyorlar. Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, buraya harcanacak paranın iki, üç katı para harcayıp kamulaştırma yaparak arsa sorununu çözüyor. Deprem bölgesindeyiz, usulüne uygun yapılması çok önemli. YİKOP’ta görevli mühendislerimizin kontrolünde yapılacak” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?