USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te hastanelere salgın akını

Gaziantep’te belirtileri birbirine benzeyen salgın hastalıklar, vatandaşları tedirgin etti. Omicron Varyantı, influenza, domuz gribi hastalıklardan korkan vatandaşlar hastaneler akın etti.

Gaziantep’te hastanelere salgın akını
31-12-2021 14:18
31-12-2021 14:31
GAZİANTEP
Google News
Mega Haber’in yetkililerden edindiği bilgilere göre koronavirüs vaka sayılarının düşüş gösterdiği kentte, şu ana kadar omicron varyantına rastlanılmadı.  Ancak Türkiye’de artan varyantın her an Gaziantep’te görülebileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Omicron varyantı, İnfluenza, H1N1 teşhisleri birbirine mi karışıyor?
Toplumda hızla yayılan omicron varyantı, influenza ve domuz gribi belirtilerinin birbirine benzemesi sebebiyle teşhiste karışıklık yaşandığı öne sürülüyor. Solunum yoluyla bulaşan viral enfeksiyon olan bu hastalıklara yaklaşımın ve tedavilerinin farklı olması sebebiyle erken dönemde doğru teşhis edilmesi gerekiyor. Yapılan testlerle ise bunlar kolaylıkla fark edilebiliyor.
Domuz gribi ve influenza belirtileri hemen hemen aynı
Domuz gribi hastalığı, yani H1N1 virüsünün sebep olduğu hastalığın belirtileri,  influenza ile hemen hemen aynıdır. Kişisel özelliklere göre değişmekle beraber bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir: Ateş, Boğaz ağrısı, Öksürük, Vücut ağrıları, Baş ağrısı, Üşüme, Titreme, Burun tıkanıklığı, İştah kaybı Bunların yanında vücutta yorgunluk ve bitkinlik, nadiren de kusma ve ishal bu belirtilere eşlik eder.
Omicron Varyantı belirtileri nelerdir?
Omicron varyantına sahip kişilerde; kuru öksürük, yüksek ateş, gece terleme, vücut ağrısı, tat ve koku alma hissinin kaybedilmesi görülüyor. Ayrıca aşırı halsizlik gibi olağandışı semptomlar da bu varyantla ilişkili semptomlar arasında yer almaktadır.
Diğer yandan belirtileri benzerlik gösteren bu hastalıklar, vatandaşları da korkutuyor. Bu durum da kentte hastanelerde yoğunluk oluşmasına neden oluyor. Kentte son günlerde söz konusu hastalıklardan şüphelenen vatandaşlar sağlık kuruluşlarına başvuruyor.
Haber: Zinar Beçet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?