USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Gaziantep'te fabrika atık suları tehlike saçıyor

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nin, Nizip Çayı'na verilen kimyasal atık suları tehlike saçıyor. Fabrikanın bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan Nizip Çayı, yaklaşık 15 köyü tehdit ediyor. Daha önce akan çay ile tarım arazilerini suladıklarını belirten köylü vatandaşlar, şimdi hem arazilerinin kuruduğunu hem köylerde kanser oranının arttığını dile getirerek, yetkililerden yardım istiyor.

Gaziantep'te fabrika atık suları tehlike saçıyor
23-12-2022 16:04
23-12-2022 16:06
GAZİANTEP
Google News

Nizip Çayı'ndaki simsiyah atık sular yüzünden arazisinde bulunan ceviz ağaçlarının kuruduğunu dile getiren çiftçiler yıllardır akan pis su ile mücadele verdiklerini ifade etti. Kokudan insanların çocuğunun pis sudan kaynaklanan nedenlerden dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi.

Daha önce akan çaydan tarım arazilerini suladıklarını dile getiren köylüler yaklaşık 20 yıldır fabrikalardan akan simsiyah atık zehirli sudan tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade etti. Hiçbir ihtiyaçlarını göremediklerini belirten köylüler;  “Ne bağımız kaldı, ne fıstığımız kaldı, ne de cevizimiz kaldı. Bırakın maddi olarak canımız da gidiyor. Buna devletimizin bir el uzatmasını rica ediyoruz.” dedi.

Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Nizip Yönetimi ve çok sayıda köylü katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?