USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayicilerin su hayali gerçek oluyor

2 milyar TL’lik bir yatırımla Fırat Nehri’nin suyu 100 kilometrelik mesafeden Gaziantep Organize Bölgesi’ne getirilecek. İki yılda bitirilmesi beklenen proje ile kent ihracatının yüzde 20 artması hedefleniyor.

Sanayicilerin su hayali gerçek oluyor
05-11-2021 16:56
05-11-2021 17:02
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin detaylarını açıkladı. Şahin, “Taşıma suyuyla sanayicilik yapılmıyor. Mutlaka gümbür gümbür suyun gelmesi ve su sorunun olmaması gerekiyor. Tam da bunun için Fırat’ın suyu sanayicilerimizin en büyük hayaliydi. Fırat suyunun gelmesi çok önemli bir projeydi. Önce çok hızlı bir şekilde 130 kilometreden Düzbağ’la kent merkezine su getirdik. Şimdi Fırat’tan da hızlı bir şekilde OSB’ye gelecek” dedi.

 

Proje ile Gaziantep OSB’de su sorununun çözülmesiyle rekabet gücünün artıracağını dile getiren Şahin, ihracatta en az yüzde 20’lik de bir artış yaşanacağını kaydetti. Şahin, “Bu OSB’deki sanayicilerimizin en büyük hayaliydi, bizlere en büyük talebiydi. Hükümetimiz bunun da onaylamasını yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vekillerimiz ve valimiz ile birlikte bu projenin lansmanını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, sanayicilerin su sıkıntısını uzun yıllar giderecek çözümü Fırat’ta buldu.  Kent sanayicisinin rekabet gücü artıracak projenin 2 yılda tamamlanması bekleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?