USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Otel işletmecileri, çıkış yolu arıyor

Turizm sezonunun devam ettiği Gaziantep'te artan maliyetler sonrası otel işletmecileri, kara kara düşünüyor. Maliyet artışlarının işletmeleri sıkıntıya soktuğunu kaydeden Gaziantep Otel İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, döviz kuruna bağlı olarak maliyetlerin artığını ve işletmelere yönelik destekler verilmesi gerektiğini söyledi.

Otel işletmecileri, çıkış yolu arıyor
04-11-2021 19:45
04-11-2021 19:52
GAZİANTEP
Google News

Türkiye'nin turizm potansiyeli en yüksek olduğu illerden olan Gaziantep'te turizm sezonu devam ediyor. Kent genelinde turizmdeki hareketlilik sonrası otellerde doluluk oranı yüzde 100'e yükseldi. Doluluk oranlarına rağmen otel işletmecileri, döviz kuruna bağlı olarak maliyetlerin artması nedeniyle sıkıntılı günlerden geçiyor.

"MALİYETLER ARTIYOR"

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, doların yükselmesinin sektörü ve piyasayı tedirgin ettiğini açıkladı. Yılmaz, “Doların yükselmesi bizim için büyük bir sorun. Çünkü dolara bağlı olarak girdi maliyetlerimiz artıyor. Dolayısıyla fiyatların artması bizi çok zor durumda bırakıyor."

"KONAKLAMA FİYATLARININ ARTMASI BİZİ ZORLUYOR"

Geçmiş dönemde konaklama fiyatlarına yılda bir defa zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Geçmişte konaklamaya yılda bir defa zam yaparken, şu anda 2-3 ayda bir zam zorundayız. Çünkü maliyetlerin artmasıyla çok zor durumda kalıyoruz. 30 yıldır sektörde faaliyet gösteriyoruz, ilk defa 2-3 ayda bir zam yapıyoruz. Tabi konaklama fiyatlarının yükselmesi bizi müşteri ile de karşı karşıya getiriyor. Sonuç olarak doların belli bir seviyede kalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"İŞLETMELER ZOR DURUMDA"

Yılmaz, kış mevsiminde elektrik ve doğalgaz faturalarının daha yüksek geleceğine dikkat çekti. “Şu anda tüm dengeler şaşmış durumda, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zam yapmayan işletmeler para kazanamıyor, zam yapan işletmeler ise müşteriyle karşı karşıya geliyor. Çünkü zam yapıyoruz, bir ay sonra yeniden zam yapmak zorunda kalıyoruz. Durum böyle devam ederse büyük sıkıntı yaşayacağız” dedi.

"KONAKLAMAYA YİNE ZAM GELECEK"

“Biz de piyasaya göre hareket ediyoruz ve büyük ihtimalle yakın zaman da konaklamaya yine zam gelecek. Zam yapılmadı takdirde işletme giderlerini kaldıramaz, ayakta duramaz, kapanmak zorunda kalır. Dolayısıyla bu zorlu süreci atlatabilmek için vergi, maliye ve SGK borçlarının ertelenmesini, KDV’nin yeniden yüzde 1’e düşürülmesini ve faizsiz uzun vadeli kredi verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?