USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSB Trafiği Rahatlayacak

240 bin kişinin çalıştığı Gaziantep OSB’de yeni yatırımlar göz kamaştıracak. Önemli bir ihtiyaç olan çarşı merkezi, meslek lisesi atölyesi, kreş inşaatları hızla devam ederken, sağlık merkezleri, köprülü kavşak ve bağlantı yolları için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

OSB Trafiği Rahatlayacak
22-09-2021 11:49
22-09-2021 11:56
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep OSB’ye İhracatın daha hızlı artması için otobanın üzerine 4 giriş-çıkışlı köprülü kavşak yapılacak. Böylece Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 3. bölge ile 5. bölgenin birbirine bağlantısının yanı sıra otobana daha rahat girilecek.

4 GİRİŞ-ÇIKIŞLI KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILACAK

Gaziantep OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Davut Gül Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda sanayicilerin yaşadığı sorunlar görüşüldü. Ayrıca Gaziantep’in yeni sanayi bölgesi olan Adana-Gaziantep-Şanlıurfa otobanına daha rahat girilmesi için Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokolün detayları görüşüldü. İhracatın daha hızlı artması için otobanın üzerine 4 giriş-çıkışlı köprülü kavşak yapılacak.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya, Vali Davut Gül, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ve diğer ilgililer katıldı. Gaziantep’in üretim ve istihdam rakamlarının da konuşulduğu toplantıda sanayicilerin son dönemde yaşadıkları sorunlar da masaya yatırıldı.

EKİM AYINDA İHALEYE ÇIKUILACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep OSB ,240.000 kişiyi istihdam ediyor. Önemli bir ihtiyaç olan çarşı merkezi, meslek lisesi atölyesi, kreş inşaatları hızla devam ediyor. Sağlık merkezleri, köprülü kavşak ve bağlantı yolları ekim ayında ihaleye çıkacak” dedi. Toplantıda gündeme getirilen konulardan biri de yapılması düşünülen köprülü kavşak projesi oldu. OSB Başkanı Cengiz Şimşek, bu konuda projenin hazırlandığını, organize sanayi bölgesine bağlantı yolları yapılması konusunda gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek, “ Eskiden organizeye Aktoprak’ın oradan giriş vardı. Şimdi onun yerine direk organize sanayi bölgesine 4 tane köprülü kavşak yapılacak, giriş çıkışlar organize sanayi bölgesinin sağı solu iç yol olacak tıpkı Adana’daki gibi. Yani organize sanayi bölgesini ikiye bölen otoban yoluna 3 tane köprülü kavşak yapılarak ulaşım kolaylığı sağlanacak” dedi.

YOL KISALACAK

Projenin 1.5 yılda kendini amorti edeceğini söyleyen Şimşek, “Mesela Mersin, Adana tarafına gidişte yaklaşık 15-20 km yol kısalacak. Hem şehir içinde ulaşım kolaylaşacak hem transit kamyonlar tırlar limandan geliş gidişler direk organizenin içinden gideceği için yol kısalacak. Tır ve kamyonlar Aktoprak’ın oradan gelip ikinci organizenin içine girmeyecek, direk organizenin içine girecek. Yani ikiye bölen yol sanki organizenin iç yolu gibi olacak” diye konuştu.

NASIL BİR KAVŞAK OLACAK?

Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa otobanı üzerinde bulunan 3.bölge Organize Sanayi Bölgesi’ni, 5.bölge ile birleştirmek için köprülü kavşak, 3.Bölgede bulunan Has Terlemez Beton Şirketi ile 5.Bölgede bulunan Şok Market Deposu ve Neflog Lojistik’i birbirine otomatikman bağlayarak, ücretsiz olarak otobana girilmesini sağlayacak ve bu durumda bu köprülü kavşak ile tırlar, ihracatlarını daha hızlı ve seri yapacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?