USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’i saygı ve özlemle anıyoruz

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’i saygı ve özlemle anıyoruz
25-09-2018 12:22
Google News
AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 25 Eylül 2017’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

55 yaşında aramızdan ayrılan Yüksel, Gaziantep milletvekili olarak hem Ankara’da hem de seçildiği bölge olan Gaziantep’te başarılı çalışmalara imza atmıştı.

ŞAHİN’DEN MESAJ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Abdulkadir Yüksel’in ölümünün 1. yıldönümünde bir mesaj paylaştı.

Şahin, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, “Memleket aşığı, Gaziantep ve bölgemizin çıkardığı önemli değerlerden Gaziantep milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’i kaybedeli bir sene oldu. Yokluğu her daim hissedilecek, özlemle anılacak bir vatan evladıydı. Mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

ABDULKADİR YÜKSEL KİMDİR?

Abdulkadir Yüksel, 1962 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Babası Müslüm Yüksel ,Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey’in oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Birecik’te tamamlayan Yüksel, Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu.

1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden (DYP) aday oldu. Seçimlerde %52’lik bir oy oranı ile belediye başkanı seçilen Yüksel, 5 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. 1999-2004 yılları arasında DYP Birecik İlçe Başkanlığı yaptı.

2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olan Yüksel, %45 oy alarak ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa referandumunda ’'Evet’' oyu kullanacağını belirterek üyesi olduğu Demokrat Parti’den (DP) istifa etti ve AK Parti’ye katıldı. Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 25 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede vefat etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?