USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep merkezli dev operasyonda 18 tutuklama

Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 18’i tutuklandı.

Gaziantep merkezli dev operasyonda 18 tutuklama
22-03-2016 17:03
Google News
Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 18’i  tutuklandı. Valilik’ten yapılan açıklama şöyle: "Terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımında bulunan, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Molotof kokteyli, EYP’li ve havai fişekli saldırıda bulunan, terör örgütünün talimatlarıyla yapılan kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerini organize eden, bu eylemlere katılan, Cumhurbaşkanımıza ve güvenlik güçlerine hakaret eden, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde örgütünün propagandasını yaparak terör örgütünü övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan örgüt mensupları yakalanmıştır.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda (5) adet tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek, (2) adet pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, ayrıca; (3) laptop bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart vb. dijital veri depolayıcıları, EYP yapımında kullanılan malzemeler, PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, poster, afiş, bez parçaları vb. örgütsel dökümanlar elde edilerek el konulmuştur.

PKK/KCK terör örgütü mensuplarının ilimizde yapmayı planladığı korsan gösteri ve eylemlerde güvenlik güçlerine karşı uzun namlulu silah kullanacakları şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda (1) adet Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, (90) adet tüfeğe ait fişek ve (3) adet tüfeğe ait şarjöre el konulmuştur.

Yapılan operasyon kapsamında, aralarında Gaziantep YDG-H İl sorumlusunun da olduğu (19) şüpheli Gaziantep İlinde, (1) şüpheli Van İlinde olmak üzere toplam (20) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (18)’si tutuklanmış,(2)’si adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?