USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kira sorunu nasıl çözülecek?

Yaklaşık 1 buçuk yıldır uzaktan eğitim alan üniversite öğrencileri, tayini çıkan öğretmen ve memurlar yüz yüze eğitimin başlayacak olmasının ardından kiralık ev arayışlarına başladı. Ülkenin en pahalı şehirlerinden olan Gaziantep’te konut fiyatları cep yakarken, kiralık ev bulmak ise çok zor.

Kira sorunu nasıl çözülecek?
03-09-2021 22:31
03-09-2021 22:41
GAZİANTEP
Google News

Korona virüs salgınının ülke genelinde yayılması sebebiyle yaklaşık 1 buçuk yıl önce uzaktan eğitime geçen üniversiteler, yüz yüze eğitim için hazırlıklarını tamamladı. Kente tayini çıkan başta öğretmenler olmak üzere memurlar ve üniversite öğrencilerinin konut ihtiyacı için arayışına başladığı kiralık stüdyo dairelerin fiyatları ise an be an yükseliyor. Kentte barınmak için konut aramaya başlayan üniversite öğrencileri uygun fiyatlı konut bulamadığı gibi emlakçıların da yüksek komisyonları ile karşı karşıya kalıyor.

ÖĞRENCİ DE MEMUR DA FİYATLARDAN DERT YANDI

Tayini Gaziantep’e çıkan memurlar ve öğretmenler göreve başlamadan önce kentte konut arayışına başladı. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50’nin üzerinde artış gösteren yüksek fiyatlı konutlar, memurların ve öğretmenlerin Gaziantep’i tercih etmeme sebeplerini bir kez daha gündeme getirdi. Memurlar aldıkları maaş ile konut kirasının yanı sıra Gaziantep’te geçinmenin de mümkün olmadığını dile getiriyor.

KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 50 ARTIŞ

Gaziantep Üniversitesi’ne yakın bulunan stüdyo dairelerin fiyatları, pandemi öncesine oranla yüzde 50’ye yakın fiyat artışı yaşadı. Ev sahiplerinin aylardır evlerinin boş kaldığını iddia etmesine rağmen kente okumak ve çalışmak için gelecek olan öğrenci, memur ve öğretmenler, daha gelmeden Gaziantep’in yüksek fiyatlı evlerinden ve geçinmenin güç olduğundan dert yanıyor.

STÜDYO DAİRELER CEP YAKIYOR

1+1 stüdyo dairelerin bin 500 TL’yi bulduğu üniversite bölgesinde, kiralık ev bulmakta da güçlük çekiliyor. TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin konut projelerine rağmen Gaziantep’te konut fiyatlarındaki artışın önüne bir türlü geçilemiyor. Fiyatların yanı sıra birçok ev sahibi öğrenci yerine memur kiracı tercih ediyor.

EV BULSAK NE YEYİP İÇECEĞİZ?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasının ardından kente gelmeye başlayan öğrenciler, yalnızca konut fiyatlarına değil, gastronomi kenti Gaziantep’in yemek fiyatlarına da şaşırıyor. Kafe, restoran ve lokantalarda dürümlerin dahi 10 TL’yi geçtiğini hatırlatan öğrenciler, “Öğrenciler olarak aldığımız burslar belli. Cebimizdeki parayla başımızı sokacak bir ev bulsak bile ne yiyip ne içeceğiz?” diyerek fahiş fiyatlara sitem ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?