USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da En Çok Kiraya Pay Ayrıldı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki vatandaşlar, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te en çok kiraya pay ayrıldı.

Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da En Çok Kiraya Pay Ayrıldı!
05-11-2015 17:14
Google News
TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; Gaziantep, Adıyaman, Kilis illerini kapsayan bölgemizde, hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı yüzde 27,4 ile konut ve kira harcamaları aldı. Bu değer ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden oluşan bölge İstanbul ve İzmir’den sonra konut, kira harcamalarına en yüksek payı ayıran üçüncü bölge oldu.

Bölgede en az harcama eğitime yapıldı. TÜİK Gaziantep Bölge’nin yaptığı açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden oluşan TRC1 bölgesinde harcamalar içinde en düşük payın eğitime ayrıldığı belirtildi. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’ten oluşan TRC1 bölgesi, hane halkı tüketim harcamalarının yüzde 27,4’ünü ilk sırada konut ve kira harcamalarına ayırdı. Bunu ikinci sırada yüzde 23,7 ile gıda ve alkolsüz içecekler izledi. Bölgede, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde ulaştırma harcamasının payı yüzde 15,1, mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri harcamasının payı yüzde 6,7 oldu. Giyim ve ayakkabı harcamasının payı yüzde 5,5, çeşitli mal ve hizmetler harcamasının payı yüzde 5, lokanta ve otel harcamasının payı yüzde 4,3 oldu. Alkollü içecekler, sigara, tütün harcamasının payı yüzde 3,7, haberleşme harcamasının payı yüzde 3,5, eğlence ve kültür harcamasının payı yüzde 1,9, sağlık harcamasının payı yüzde 1,7 olurken en düşük harcama payını yüzde 1,6 ile eğitim hizmetleri harcaması aldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?