USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'in korona haritası güncellendi! Büyük değişim var

Son koronavirüs tedbirleri, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve filyasyon ekiplerinin yoğun çabaları olumlu sonuçlar veriyor. Gaziantep'in önceki ay tamamen kırmızı olan risk haritası yeşile ve maviye dönüşmüş durumda.

Gaziantep'in korona haritası güncellendi! Büyük değişim var
21-12-2020 16:34
21-12-2020 16:44
Google News
Gaziantep'te kasım ayının tamamı ve aralık ayının ilk günlerinde binleri bulan vakalar görülüyordu. Ayrıca vefat sayıları 40'lı sayıları bulmuştu. Yalnızca Gaziantep'te değil tüm Türkiye'de durum kötüleşince yeni tedbirlere gidildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulanması ve özellikle Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve filyasyon ekiplerinin yoğun çabasıyla olumlu neticeler alındı.

İlimizde kasım ayında tamamen kırmızı olan risk haritası yeşile ve maviye dönüşmüş durumda.

Risk haritasına bakıldığında kırmızı rengin kalmadığı, yer yer yeşil ve mavi (açık mavi) alanların kaldığı görülüyor.

İŞTE 21 ARALIK GAZİANTEP RİSK HARİTASI



KASIM AYI İLE KARŞILATIRMA



VALİ GÜL: TEŞEKKÜRLER GAZİANTEP

Gaziantep'te sokağa çıkma yasağına büyük çoğunlukla uyuluyor olması nedeniyle Gazianteplilere teşekkür eden Vali Gül, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı: "Teşekkürler Gaziantep. Hafta sonu sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde riayet edildi. Etmeyenlere maalesef cezai işlem uyguladık. Hafta içi akşam 21.00 sonrası yasaklar devam ediyor. Yılbaşı için eğer alışveriş yapacaksanız lütfen son güne bırakmadan bu hafta içi yapınız."

TÜRKİYE GENELİNDE SON DURUM 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 20 Aralık Pazar gününün korona tablosuna göre son 24 saatte 246 kişi hayatını kaybetti. 3 bin 546 yeni hastayla birlikte toplam 20 bin 316 vaka tespit edildi. Dün toplam 158 bin 892 test yapıldı. Semptom gösteren 3 bin 546 kişiyle birlikte toplam 20 bin 316 yeni vaka tespit edildi. Türkiye'de toplam vaka sayısı 2 milyon 24 bin 601 oldu. İyileşen 21 bin 218 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 1 milyon 800 bin 286'ya yükseldi.

MUTASYON PANİĞİ

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğrayıp daha bulaşıcı bir hale gelmesinin ardından, ülkeler İngiltere'ye uçuşları durdurma kararı aldı. İngiliz yetkililer, virüsün bulaşma hızının ciddi ölçüde arttığını ifade etti. Bilim insanları benzer mutasyonların diğer ülkelerde de görülebileceğine dikkat çekti. Durumun kötüye gitmesi halinde İngiltere ile hava ve deniz ulaşımı tamamen kesilebilir. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını belirtti. Ayrıca halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağı ve karantina kuralları uygulanacağı açıklandı. Fransa Sağlık Bakanı virüsün mutasyona uğramış yeni türünün ülkede dolaştığından şüphelendiklerini söyledi.

KORONA AŞILARI MUTASYONA UĞRAYAN COVİD'İ DURDURAMIYOR MU?

Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı'nın Genel Direktör Yardımcısı olan ve aynı zamanda Cambridge'deki Avrupa Biyoenformatik Enstitüsü'nün de eş başkanı olan Ewan Birney, “Eğer yeni virüsün salgın üzerinde büyük bir etkisi olsaydı bunu şimdiden görmüş olurduk. Ya hastanedeki vaka sayıları bir anda fırlardı ya da bir anda düşerdir. İkisi de olmadı dolayısıyla biz de şunu rahatlıkla söyleyebiliriz yeni virüsün vaka sayısına etkisi düşük oldu. Birney, “Geliştirilen corona virüsü aşıları birçok virüsün türü ve alternatifiyle test edildi. Dolayısıyla aşının yeni virüse karşı yine işe yarayacağına inanmak için her sebep mevcut. Elbette bunun yeniden test edilmesi gerekiyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?