USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hekimler Kamu'dan Kaçıyor!

Gaziantep'te özel hastanelerde görev yapan hekimlerin aldığı yüksek maaşlar, kamuda çalışan hekimlerin istifa ederek özel hastanelere geçmesine neden oluyor.

Hekimler Kamu'dan Kaçıyor!
03-11-2021 18:19
03-11-2021 18:28
GAZİANTEP
Google News

Sosyal güvencesi olan herkese özel hastane kapıları açılınca, özel hastaneler doktorları astronomik ücretli maaşlarla devlet hastanelerinden koparmaya başladı. Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre son 6 ay içerisinde 67 pratisyen , 72 uzman doktor ve 19 da diş tabibi olmak üzere toplam 158 hekim Gaziantep'teki devlet hastanelerinden istifa ederek özel sektörde çalışmaya başladı.


ÖZEL HASTANELERİN FARK ÜCRETİ DUDAK UÇUKLATIYOR


Sosyal güvencesi olan vatandaşın dilediği hastaneden sağlık hizmeti alması gittikçe zorlaşıyor. Özel hastanelerin sağlık hizmeti karşılığında vatandaştan alabileceği fark oranları yüzde 90’dan yüzde 200’e yükseltilmişti. Gaziantep'te bulunan özel hastanelere yüksek rakamlarla transfer olan Doçent doktor ve Proföserlerin poliklinik ücretleri de dudak uçuklattı. 5 yıldızlı otel konfor görünümlü özel hastanelerin poliklinik ücreti 600-1000 TL arasında değişiyor.


HER ŞEYE RAĞMEN KAMUDA HİZMET ÜST SEVİYEDE DEVAM EDİYOR


Koronavirüs pandemisi Dünya'da ve Türkiye’de hız kesmeden devam ederken, Gaziantep'te kamuda çalışan bir çok doktor özel hastanelerle anlaşarak görevinden istifa etti.  Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve ekibi iyi organize olarak bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışırken, Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Sağlık Bakanlığı ve Milletvekilleriyle sürekli temasa geçerek yeni hekim atamasında etkin rol üstlendiği öğrenildi. Pandemi krizini başarıyla yöneten Tiryaki, bu sorunu da vatandaşa yansıtmadan çözmek için büyük uğraş gösterdi. Özele geçen doktorların yerini doldurmak için büyük çaba sarfeden Tiryaki, Sağlık Bakanlığı’nın kente yaptığı doktor atamasında büyük rol oynadı. Doktor eksikliklerine rağmen Tiryaki’nin çalışmalarıyla kamu hastanelerinde hizmet durmadan devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?