USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hatipoğlu’na yoğun ilgi

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İl Müftülüğü’nün düzenlediği “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans verdi. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün, rektörlerin, akademisyenlerin ve yüzlerce vatandaşın katıldığı konferansta Hatipoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hatipoğlu, program sonrası kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayarak tek te

Hatipoğlu’na yoğun ilgi
24-10-2021 15:10
24-10-2021 15:21
GAZİANTEP
Google News
Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Şehitkamil  Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vefa temasıyla Mevlid-i Nebi Haftasının kutlanıldığını anımsatan Nihat Hatipoğlu, vefanın İslam ahlakının en önemli unsurlarından olduğunu kaydetti.
Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu’nun  “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansına yüzlerce vatandaşın katıldı.  Vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaşan Hatipoğlu, “İletişim teknolojilerinin durmaksızın gelişim gösterdiği günümüzde, insani ve toplumsal meziyetlerden olan vefa ne yazık ki toplumumuzda ahlakla ilgili bir değer olarak hızla unutulmakta ve gün geçtikçe de kaybolmaya yüz tutmaktadır” dedi.
“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans veren Prof. Dr. Hatipoğlu,, vefanın tanımını “Başta Cenab-ı Hak olmak üzere O’nun biricik Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sas)’e, daha sonra insanın kendisine, ailesine, akrabalarına, eşine, dostuna, çevresine ve bütün varlıklara karşı emanet ve sadakat temelli münasebet kurmasıdır” şeklinde tarif ederek sözlerine başladı.
Hz. Peygamberin vefa adına bizlere miras olarak bıraktığı hasletleri; Rabbine vefası, insana vefası, çevreye vefası, ailesine vefası ve ahde vefası şeklinde tarif ederek açıklayan Hatipoğlu,  Kur’an’ın bizlere Hz. Peygamber’e iman etmeyi, itaat etmeyi, ona muhabbet göstermeyi ve onu örnek almayı emrettiğini ifade ederek Müslümanları Hz. Peygamber’e vefa göstermeye sevk eden dinamiklerden söz etti. Sahabelerin dünyasında vefa duygusunun nasıl vücuda geldiğini ifade eden olaylardan söz eden Hatipoğlu, “vefanın zıttı nankörlüktür, inkar da en büyük vefasızlıktır” dedi.
Hatipoğlu, program sonrası kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayarak tek tek fotoğraf çektirdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?