USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep OSB’de çalışanlara PCR şartı!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda 81 İle genelge göndermişti. Genelge kapsamında, Covid-19 aşısı olmayan işçilerden iş yeri ya da işveren tarafından 6 Eylül itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları istenebileceği kararı alınmıştı. Alınan karar sonrası Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan kimi işletmelerde, PCR zorunluluğu geçtiğimiz gün başladı.

Gaziantep OSB’de çalışanlara  PCR şartı!..
27-09-2021 20:11
27-09-2021 20:16
GAZİANTEP
Google News

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yazıyla, işverenlerin, Covid-19 aşısı olmamış işçileri bilgilendirmesini istedi ve işverenlere, aşı olmamış işçilerden haftada bir kez PCR testi isteme yetkisi tanıdı. 6 Eylül tarihi itibariyle geçerli olan karar sonrası işletmelere yetki tanınırken, Gaziantep OSB’de PCR testi kararı uygulanmaya başlandı. 

TEST İSTENMEYE BAŞLANDI…

Geçtiğimiz hafta sonu alınan karar ile pek şok işletmede işçilere duyurular yapıldığı, aşı olmayan işçilerin PCR testi olmadan işletmelere alınmayacağı belirtildi. 27 Eylül Pazartesi günü başlayan uygulama ile aşı olmayan işçilerinde PCR testi istenmeye başlandı. PCR testi yaptırmayan işçilerin işletmelere alınmadığı ve test yaptırmaları gerektiği ifade edildi.

“İŞÇİLERİN AŞI OLMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

 DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Türkmen, “Bir süredir Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmelerde PCR testi zorunluluğu uygulanıyor. İşletmelerin politikası doğrultusunda yeni yeni firmalarda PCR testi zorunluluğu kararı alındı. İşçilerin aşı olmasını önemsiyor. Salgının en fazla etkilediği kesim işçiler oldu. O nedenle tüm işçi arkadaşlarımıza aşı olmaları yönünde yönlendirmelerde bulunuyoruz ve aşı olmalarını önemsiyoruz” diye konuştu. Öte yandan işletmelerde aşı olmayan, aşının koruyucu etkisine inanmayan kesimlerin oldukça yüksek olduğu, bu nedenle OSB’de Covid-19 tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?