USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Esnaf iş yapamıyor”

Dünya piyasalarında meydana gelen altın ve dövizdeki yükseliş, vatandaşın ekonomisinin olumsuz etkiledi. Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, dövize bağlı olarak altın fiyatlarının arttığını bu nedenle esnafın iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

“Esnaf iş yapamıyor”
29-10-2021 18:09
29-10-2021 18:19
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, “İnsanlar, altın fiyatlarının daha fazla yükseleceğini düşündüğü için altın satmak istemiyor, altın almak isteyenler ise daha da düşer diye bekliyor. Tabii bu da işlerin durmasına neden oluyor. Halkımız altınlarını aldıkları kuyumcuya satsınlar. Hem gezmezler hem de daha yükseğe satarlar. Önümüzde bir yılbaşı var ve yılbaşında altın alıp hediye etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman para kazandırır. Tasarruf yapsınlar, artık teknolojiden uzaklaşsınlar. Çünkü teknolojiden zarar ederler, ancak altından etmezler” açıklamasında bulundu.

“DOLAR YÜKSELDİĞİNDE ALTIN DA YÜKSELİYOR”

Altının dünyada ki global olaylar nedeniyle yükseldiğini kaydeden Başkan Özdinç, “Geçmişte altın sadece Türkiye’de yükselirken, şimdi tüm dünyada yükseldiği için ülkemizde yükseliyor. Altın her zaman dolar ile doğru orantılı. Dolar yükseldiğinde altın da yükseliyor. Altının yükseleceği ya da düşeceği yönünde bir fikrimiz yok. Çünkü yarın ne olacağını bilmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

KUYUMCULAR, İSTEDİĞİ ORANDA SATIŞ YAPAMADI

Başkan Özdinç, bu sene kuyumcuların istediği satışı yapamadığını vurguladı. “Kuyumcuların istediği satışı yapamamasının en büyük nedeni altın fiyatlarının çok yüksek olması. İnsanlar geçmişte 12 çift bilezik, kemer, kordon, set alırdı, fakat günümüzde bir çift alyans, bir çift gümüş, bir çift küpe ve ufacık bir kolye ile evlenmeye başladılar. Pandeminin ilk zamanlarında altına bir rağbet oldu, ancak bu rağbet şu anda yok. İnsanların alım gücü düştükçe belki altının ayarı düşebilir. Ayrıca halkımızın internetten altın almamalarını her zaman söylüyoruz. Çünkü bu konuda çok şikâyet almaya başladık. Altına dokunarak, bakarak almak lazım. Altının markası olmaz ve markası ayarıdır. Halkımız kuyumcusunu değiştirmesin” şeklinde konuştu.

“BİRİKİM ÖNEMLİ”

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, gençlere tasarruf yapma konusunda tavsiyede bulundu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gençlerimiz günlük yaşamasın, savurganlık yapmasınlar. Yani bugün kazandım, para tüketeyim demesinler. Hiç olmaz kazandıkları paranın yarısıyla ihtiyaçlarını görsünler diğer yarısına bir kenara bıraksınlar. Çünkü geleceğin ne getireceği belli değil” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?