USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bir tek kongre tarihi konuşulmadı..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Gaziantep örgütü ile bir araya geldiği toplantıda, her şey konuşuldu, bir tek yönetimlerin ne zaman atanacağı, il kongresinin ne zaman yapılacağı konuşulmadı. Toplantı dilek ve temennilerin dile getirildiği, ama çözümden uzak bir görüntü ortaya koydu.

Bir tek kongre tarihi konuşulmadı..
30-09-2021 19:28
30-09-2021 19:33
GAZİANTEP
Google News

11 aydır ilçe yönetimleri boş bırakılan, il yönetimi ise kayyum ile yürütülen CHP’de, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, kısıtlı üyelerin katılımıyla bir örgüt toplantısı düzenledi. Tuğcan Otel’de yapılan toplantıya milletvekilleri, eski il başkanları, meclis üyeleri ve görevden alınan yönetim kurulu üyeleri katıldı. Katılımcılar, Salıcı’ya yaşanan sıkıntılar ve çözüme yönelik görüşlerini dile getirdiler.

SİZİN HATANIZ YOK MU?

Kısıtlı toplantıda söz alan konuşmacılar, mevcut milletvekilleri ve Genel Merkez yöneticilerini de ciddi anlamda eleştirdiler. Konuşmacılar, Gaziantep örgütü içerisinde ciddi hatalar yapıldığını dile getirerek, ancak bu hataların Genel Merkez’in sorumluluğunu ortadan kaldırmadığını dile getirdiler. Katılımcılar, 11 ayda atanmayan yönetimlerin, 2,5 milyon nüfuslu şehrin 7 kişi ile organize edilmeye çalışılmasının sorumlusunun Genel Merkez olduğu  ifade ettiler. Mevcut milletvekillerinin meclis üyeleri listelerinin belirlendiği süreçte ciddi hatalar yaptığını belirten konuşmacılar, Gaziantep örgütü gibi, parti görevlilerinin de kendisini sorgulaması gerektiğini söylediler.

SIKINTI DELEGE SİSTEMİNDE

Toplantıda partinin sıkıntıları içerisinde öne çıkan en önemli kriter, mevcut delege sistemi olarak seslendirildi. Mevcut delege sisteminin başarının önünde en önemli engel olduğu dile getirilen konuşmalarda, bütün üyelerin katılımının sağlanacağı bir örgütlenme yapısının mutlaka oluşturulması gerektiği ifade edildi.

KONGRE TARİHİ BELİRSİZ KALDI

Toplantıda sorunlar ve sıkıntılar üzerine bir çok kişi söz alıp, Oğuz Kaan Salıcı da bu söylemlere cevap verirken, en önemli belirsizlik yine çözüme kavuşturulmadı. Oğuz Kaan Salıcı, görevden alınan ilçe yönetimlerinin yerine yeni atamaların ne zaman yapılacağı, il kongresinin ne zaman yapılacağı yönünde beklentilere en ufak bir açıklama yapmadı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?