USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bik Genel Müdürü Duran, "Kurumsal İletişimde Kamu Medya İşbirliği Çok Önemli"

Gaziantep Valiliği, BİK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) iş birliğinde kentteki Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Kamu Kurumlarının Basın ve Halkla İlişkiler Birimlerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişim Kapasitenin Güçlendirilmesi" programı düzenlendi.

Bik Genel Müdürü Duran, "Kurumsal İletişimde Kamu Medya İşbirliği Çok Önemli"
03-11-2021 14:01
03-11-2021 14:47
GAZİANTEP
Google News
GÜL, MİLLET PATRON, BİZ GÖREVLİLERİYİZ
Vatandaş ve devlet arasındaki ilişkinin son yıllarda değiştiğini ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül, “Geçmişte vatandaşlar televizyon ve radyo ile devletin  kendilerine ne söylediğini duyuyorlardı.  Artık vatandaşlarımızın talepleri var ve devlet olarak bunları yerine getirmemiz gerekiyor. Millet patron ve bizler de vatandaşlara hizmet eden kamu görevlileriyiz. Patronun millet olduğu yerde de vatandaşlarla iletişim için olabildiğince iletişim kanallarının kullanılması gerekiyor. Sadece onlara usulen verilen bir cevap değil, taleplerini yerine getirecek açıklayıcı bilgi vermek durumundayız. Bilgiyi de sabah erken kalkan değil yerinde, doğru, zamanında ilgili kurum ve kişiler eliyle paylaşacağız. " ifadelerini kullandı.
Ayrıca Vali Gül, kurumların resmi sosyal medya hesaplarının mutlaka olması ve mutlaka aktif şekilde kullanılması gerektiğine, bunun önemine dikkat çekti.
DİJİTALLEŞMEYLE HER ŞEY KOLAYLAŞTI
Programın açılış konuşmasını yapan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Gaziantep'de bulunmaktan onur duyduğunu belirterek konuşmasına başladı.  Gazetelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının halkla ilişkiler ile medya kısımlarıyla eğitim çalışmaları organize ettiklerini ifade ederek, 
“1994'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı dönemiyle başlayan Beyaz Masa uygulaması artık bütün yerel yönetimlerde uygulanan bir marka oldu. 2000'li yılların ardından da kamu kurumlarında halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim kavramı öne çıktı. Daha öncesinde kurumlarda tek taraflı yapılan ve vatandaşın dilekçe ile müracaat ettiği iletişim dönüşerek iki taraflı gerçekleştirilen bir yapıya kavuştu. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmeyle vatandaşın ulaşabildiği birçok alan var. Kamu kurumlarımız da dijitalleşme anlamında birçok özel kuruluşun önünde gidiyor, e-Nabız, e-Devlet uygulamaları gibi. Dijitalleşmenin hayatımızın ne kadar da kolaylaştığını görüyoruz,  yerel yönetimleri, devleti, dünyayı oradan takip ediyoruz." dedi.
Duran, 2019 verilerine göre CİMER'e müracaatın 3 milyonu geçtiğine işaret ederek, vatandaşların CİMER'i kullanmaktan memnun olduğunu dile getirdi.
Devlet millet buluşması alanında kamu kurumlarıyla medyanın işbirliğinin önemine dikkat çeken Duran, kurumsal iletişim konusunda kurum ve kuruluşlardaki halkla ilişkiler ve medya çalışanlarına büyük iş düştüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:
SİZLER DEVLETİN TEBESSÜM EDEN YÜZÜSÜNÜZ
"Sizler devletin tebessüm eden yüzüsünüz. Vatandaşa kapı duvar olmayan, kapıların açıldığı yüzüsünüz. 2000'lerden sonra yerleşen garson devlet iletişimi ile vatandaş çok kolay bir şekilde üst yöneticilere, hele ki sosyal medyanın bu kadar üst düzeyde kullanıldığı bir dönemde çok faklı kanallarla da ulaşabiliyor, derdini ve sorununu aktarabiliyor. Bunun yanında tabii bu istismar da edilebiliyor, kamu yöneticileri bu konuda mağdur da olabiliyor, bunun da farkındayız. Bu konuda özellikle hassasiyetli olunmasını bekliyoruz. Vatandaşlarla empati kurulmasını istiyoruz. Sizler de bir vatandaş olarak kamu kurumlarında nasıl karşılanmak istiyorsanız bulunduğunuz kurumlarda da vatandaşlarla iletişimlerinizi o şekilde yapın istiyoruz. Bu hepimize düşen bir görev ve sorumluluk."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?